Praha Jeruzalém

„Člověk, který má problém s tím, že se zde po antisemitských demonstracích na týden vyvěsí izraelská vlajka, by si měl začít hledat novou práci,“ prohlásil generální ředitel společnosti Axel Springer.

Od: United With Israel, 22. června 2021

Když si někteří zaměstnanci největšího evropského digitálního vydavatelství stěžovali na izraelskou vlajku vyvěšenou na znamení solidarity s židovským státem před sídlem společnosti, odpověděl generální ředitel strohým vzkazem všem zaměstnancům po celém světě.

„Myslím si, a budu k vám velmi upřímný, že člověk, kterému vadí, že je zde po antisemitských demonstracích na dobu jednoho týdne vyvěšena izraelská vlajka, by si měl začít hledat novou práci,“ řekl na videokonferenci Mathias Doepfner, generální ředitel společnosti Axel Springer, svým 16 000 zaměstnancům po celém světě.

Berlínský vydavatelský dům je největším evropským vydavatelstvím a vlastní významné časopisy a internetové stránky, jako jsou Bild, Die Welt, Business Insider a Politico Europe.

Společnost vyvěsila vlajku před svým sídlem v důsledku vlny německého antisemitismu během nedávné jedenáctidenní války Izraele s Hamasem. Na propalestinských protestech v Berlíně, Frankfurtu, Lipsku a dalších německých městech se objevily antisemitské skandování a pálení izraelských vlajek. Ve městě Gelsenkirchen protestující skandující antisemitská hesla pochodovali od vlakového nádraží k synagoze, pak je rozehnala policie.

Situace dospěla tak daleko, že izraelský velvyslanec v Německu Jeremy Issacharoff požádal německé úřady, aby „udělaly vše pro zajištění bezpečnosti naší zdejší komunity“. V Německu žije odhadem 250 000 Židů.

„Po těchto týdnech strašlivých antisemitských demonstrací jsme v sídle naší budovy řekli, že vedle evropské vlajky, německé vlajky a berlínské vlajky vyvěsíme na jeden týden jako gesto solidarity také vlajku izraelskou,“ řekl Doepfner. „Takováto agresivní antisemitská hnutí neakceptujeme.“

 

K ohlasům, že se někteří zaměstnanci necítí dobře, když pracují pro firmu, která vyvěšuje izraelskou vlajku, Doepfner řekl: „Tak to je myslím také velmi dobrý postřeh… Takovýto člověk nezapadá do naší firmy a jejích hodnot. Je to velmi jednoduché.“

24.06.2021 05:34 Daniel Žingor836Zdroj: United with Israel