Praha Jeruzalém

Rodačka z Jeruzaléma byla šokována, když zjistila, že podle jejího obnoveného britského pasu byla jejím skutečným místem narození „okupovaná Palestina“.

Od: Arutz Sheva, 16. června 2021 8:58

Ayelet Balavanovou čekalo překvapení, když si nechala obnovit britský pas. Podle nového dokumentu byla Ayelet, narozená v Jeruzalémě, ve skutečnosti rodilou příslušnicí „okupovaných palestinských území“.

V rozhovoru pro Kan Radio se Ayelet podivila: „Co mám s tím pasem dělat? Jsou to mé osobní doklady.“

Kan News uvedly, že tento incident je pravděpodobně součástí nové politiky britské vlády, protože Ayelet se podle svého bývalého pasu narodila v Jeruzalémě. Dokonce i v tom, který byl vydán bratrovi Balavanové jen dva roky předtím, je jako místo narození uveden „Jeruzalém“ – nikoli „Palestinská území“.

„Možná byli zmateni, protože žiju v komunitě tvořené evakuovanými z Guš Katifu,“ řekla Ayelet, ale problém s tímto přídomkem spočívá v tom, že „Okupovaná palestinská území“ se mohou vztahovat spíše k jejímu současnému bydlišti než k městu narození.

Balavanová kontaktovala izraelskou velvyslankyni ve Spojeném království Cipi Hotovliovou ve snaze zjistit, zda se se stejným problémem setkali i jiní občané Spojeného království pobývající v Izraeli a oslovila i organizaci Nefeš B’Nefeš, která rovněž uvedla, že se s podobným problémem nikdy nesetkala. Organizace předala stížnost izraelskému ministerstvu zahraničí ve Spojeném království, kde uvedli, že tuto zjevnou hádanku prošetřují. Britské velvyslanectví v Izraeli zatím na dotaz neodpovědělo.

17.06.2021 05:57 Daniel Žingor176Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova