Praha Jeruzalém

Předseda vlády Bennett poděkoval americkému prezidentovi za jeho dlouhodobý závazek vůči státu Izrael a jeho bezpečnosti.

Autor: Elad Benari, 13. června 2021 23:07

Premiér Naftali Bennett a americký prezident Joe Biden spolu v neděli večer telefonovali.

Předseda vlády poděkoval prezidenu Bidenovi za jeho vřelé přání k inauguraci nové vlády a za jeho dlouhodobý závazek vůči státu Izrael a jeho bezpečnosti.

Premiér Bennett také poděkoval prezidentu Bidenovi za jeho podporu Izraele během nedávné operace Guardian of the Walls v Gaze a uvedl, že ho považuje za velkého přítele Státu Izrael.

Ve svém rozhovoru oba vůdci zdůraznili význam spojenectví mezi Izraelem a Spojenými státy americkými, jakož i svůj závazek k posílení vztahů mezi oběma zeměmi a zachování bezpečnosti Státu Izrael.

Bílý dům ve svém prohlášení po rozhovoru uvedl, že „prezident Biden dnes hovořil s premiérem Bennettem, aby mu srdečně poblahopřál k tomu, že se stal předsedou vlády Státu Izrael.“

„Prezident Biden zdůraznil své desetiletí vytrvalé podpory vztahu mezi USA a Izraelem a jeho neochvějný závazek k bezpečnosti Izraele. Vyjádřil svůj pevný záměr prohloubit spolupráci mezi USA a Izraelem, při mnoha výzvách a příležitostech, kterým tento region čelí.“

„Oba vedoucí představitelé se dohodli, že oni a jejich týmy budou pečlivě konzultovat všechny záležitosti související s regionální bezpečností, včetně Íránu. Prezident také sdělil, že jeho administrativa má v úmyslu úzce spolupracovat s izraelskou vládou na úsilí o prosazování míru, bezpečnosti a prosperity pro Izraelce a Palestince,“ uvádí toto prohlášení.

14.06.2021 05:59 Daniel Žingor128Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova