Praha Jeruzalém

Zaměstnanci civilní správy pomohli zmařit více než 1 000 pokusů o propašování poštovních balíků obsahujících vojenské vybavení do pásma Gazy.

Autor: Ido Ben Porat, 10. června 2021 1:07

Pracovníci civilní správy pracující v zařízení poštovní kontroly na přechodu Beitunia zmařili v posledních měsících více než 1 000 pokusů o propašování poštovních balíků, u nichž je podezření, že jde o zboží dvojího užití, a které byly určeny ke vstupu do pásma Gazy k použití teroristickými organizacemi.

Mezi vybavením, které našla a zabavila velitelská jednotka civilní správy, jsou drony, rádia, rušičky frekvencí a odposlouchávací zařízení.

Toto vybavení bylo objeveno v inspekčním zařízení na přechodu Beitunia, které začalo fungovat asi před rokem, a slouží jako exkluzivní kontrolní stanoviště pro předávání pošty mezi Izraelem, Judejou a Samařím, pásmem Gazy a do zahraničí.

Pracovníci velitelské jednotky civilní správy na přechodu Beitunia společně s izraelskou policií zadrželi a zabavili podezřelé vybavení, které mohlo být použito pro teroristické účely.

Vedoucí civilní správy, brigádní generál Fares Atila, řekl: „Bereme velmi vážně každý pokus o využití civilního prostředku, tedy doručování pošty k dodání produktů dvojího užití, které by mohly poškodit bezpečnost Státu Izrael a jeho občanů. Civilní správa bude i nadále konat tak, aby zabránila převodům těchto zařízení a mařila takové pašování, které by mohlo poškodit bezpečnost Státu Izrael.“

10.06.2021 05:15 Daniel Žingor160Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova