Praha Jeruzalém

Yahya Sinwar, vůdce Hamasu v Gaze, odhaluje, jak tato teroristická skupina plánuje zničit Tel Aviv a říká, že Izrael zničil pouze 3% tunelového systému Hamasu.

Od: Arutz Sheva, 5. června 2021 21:20

Vůdce Hamasu Yahya Sinwar uvedl, že „B…h rozhodl“, že jeho teroristická skupina musí zaútočit na Tel Aviv, uvedly Maariv.

Podle Sinwara IDF během nedávné operace Guardian of the Walls zničila pouhá 3% tunelů Hamasu a Hamas je schopen Tel Aviv zničit.

„Bůh rozhodl, že musíme zaútočit na Tel Aviv a jsme toho schopni udělat daleko víc, z toho, co jsme ještě neodhalili,“ citovaly Maariv Sinwara z jeho sobotního projevu k zasedání akademiků v Gaze.

Podle něj mohou Hamas a další teroristické skupiny v Gaze „zničit Tel Aviv“, pokud vystřelí 130 raket za minutu, a Hamas prý při operaci Guardian of the Walls využil jen „50% své síly“. Tento útok měl údajně za cíl „sjednotit lidi za Hamasem.“

Uvedl: „Izrael nedokázal zničit naši schopnost mu vzdorovat. Jejich plán zabít deset tisíc našich bojovníků selhal. Izrael nezničil více než 3% tunelů v Gaze. Tento systém nebyl zničen, protože my milujeme tuto zemi a ta nám tuto lásku vrací zpět.“

Sinwar také vyzval mezinárodní společenství, aby v Gaze investovalo a slíbil, že tyto investované prostředky nebudou použity k tomu, aby poškodily Izrael, dodaly Maariv.

Navíc uvedl, že nedávné dohody Izraele s arabskými zeměmi ignorují „palestinskou“ komunitu a vedou k izraelské „agresi“.

Podle Kan News Sinwar rovněž připustil, že vojenská velitelská centra Hamasu se nacházejí v civilních oblastech Gazy, a řekl: „Pracovali jsme tvrdě na tom, abychom postupně přemístili mnoho velitelských center, zejména z věží a obytných budov.“

06.06.2021 05:45 Daniel Žingor332Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova