Praha Jeruzalém

19letá studentka byla vystavena urážkám a napadení, když jí tahali za vlasy. Policie zpočátku nereagovala a řekla jí, aby na incident zapomněla.

Autor: Dan Verbin, 31. května 2021 17:09

Policie ve Vídni je vystavena kritice za to, že nereagovala na nedávný incident, kdy byla 19letá studentka vystavena antisemitskému obtěžování a napadení a dva pochůzkáři na to nijak nereagovali.

Podle rakouských novin Kronen Zeitung studuje studentka pocházející z Korutan, obor židovských věd na Vídeňské univerzitě. Minulý týden cestovala metrem U-Bahn a četla knihu „Židé v moderním světě“, jejíž název byl jasně viditelný.

Tři muži ve stejném voze viděli, že čte židovskou knihu. Přistoupili k ní a začali na ni křičet urážky, včetně toho, že je „vrahem dětí“. Také jí stáhli vlasy.

 

Studentka na další stanici vystoupila z vozu a ohlásila to dvěma policistům. Místo toho, aby jí pomohli, tak ji policisté kárali za to, že si knihu četla v „době takového konfliktu“.

 

Zeptali se jí také, jestli je Židovka. Když odpověděla, že není, policisté jí na to lživě řekli, že v tom případě nemá právo si stěžovat na antisemitismus.

Její pokus ohlásit případ na policejní stanici rovněž vyústil v podobný nezájem, když jí bylo policií doporučeno, aby na incident zapomněla.

Poté, co o incidentu začaly kolovat zprávy z médií, rakouské ministerstvo vnitra údajně nařídilo místní policii, aby vyšetřila.

01.06.2021 06:06 Daniel Žingor385Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova