Praha Jeruzalém

Sirény hlásily rudý poplach, když raketa zasáhla budovu v Ašdodu a zranila 11 lidí.

 

Autor: Chana Roberts, 11. května 2021 15:07

V úterý odpoledne byli zabiti raketovými útoky na jižní města Ašdod a Aškelon dva Izraelci.

Současně se rozezněly sirény rudého poplachu také v Bat Hadar, Mavki’im, Masu’ot Yitzhak, Be’er Tuviya, Be’er Ganim, Nitsanim, Nitzan, Nir Galim, Talmei Yaffa, Sde Uziyahu, Gan Yavneh, Beit Shikma, Zikim, Yad Mordechai, Erez a dalších místech v okolí Gazy.

Jedna z raket zasáhla budovu v rezidenční čtvrti v Ašdodu a nejméně 11 lidí, včetně dvou dětí, bylo zraněno – údajně lehce. Tři další lidé museli být ošetřeni, protože utrppěli šok.

Další raketa zasáhla školu v Aškelonu. Tady nebyla hlášena žádná zranění.

V následné vlně raketových útoků byla v Aškelonu smrtelně zraněna jedna osoba. Další osoba, identifikovaná jako 80letá žena, utrpěla vážná zranění.

Dobrovolník United Hatzalah EMT Avi Amar, který byl jedním z prvních respondentů na místě v Ašdodu, řekl: „Dům dostal přímý zásah raketou a tři lidé v něm utrpěli zásahem střepin lehká zranění. Spolu s dalšími dobrovolníky z United Hatzalah jsem jim poskytl ošetření. Jako zázrakem, nebyla jejich zranění vážnější.“

Šéf Magen David Adom (MDA) Eli Bin uvedl, že jedna z raket způsobila „velmi významné škody místní škole. Naštěstí v ní neprobíhalo vyučování. Budova teď hoří.“

V úterý nařídil náčelník štábu IDF Aviv Kochavi armádě rozšířit svoji protiteroristickou operaci v Gaze a rozkázal jednotkám, aby „zaútočily na každého teroristy Hamasu“.

Hamás mezitím varoval, že raketová palba „bude ještě intenzivnější“.

12.05.2021 05:08 Daniel Žingor128Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova