Praha Jeruzalém

V pátek ráno byla rovněž zatčena 27letá žena z Hebronu pro podezření z pokusu o útok nožem v Jeskyni patriarchů.

Od: World Israel News, 7. května 2021

Tři teroristé vyzbrojení zbraněmi typu Carlo dorazili v pátek ráno na základnu Salem v severním Samaří a zahájili palbu u brány základny, informovala izraelská média.

Izraelská pohraniční policie zareagovala a teroristy zneškodnila. Dva byli zabiti a třetí byl zraněn a ve vážném stavu převezen do nemocnice. Nebyly hlášeny žádné oběti na izraelské straně.

„Teroristé začali střílet na bránu základny. Hraniční policisté a voják IDF následně odpověděli střelbou a tři teroristy zneutralizovali,“ uvedla policie ve svém prohlášení.

Při následné prohlídce teroristů byly také nalezeny nože.

Podle předběžného vyšetřování teroristé zřejmě překročili oddělovací plot v na demarkační linii oblasti Jenin nebo na stezce vedoucí k vojenskému soudu v Salemu.

Šéf regionální rady v Samaří Yossi Dagan pohraniční bojovníky za odvrácení smrtícího útoku ocenil.

„Tyto těžké dny nám znovu a znovu připomínají, že jsme jeden lid. Věčný lid Izraele i osady v Samaří jako jeho součást porazí jakýkoli zbabělý teror Palestinské samosprávy. Vyzývám vládu, aby si od těchto bojovníků vzala příklad z toho, jak vyhledávat kontakty a eliminovat terorismus,“ řekl Dagan.

V pátek ráno byla rovněž zatčena 27letá žena z Hebronu pro podezření z pokusu o útok nožem v Jeskyni patriarchů.

Podle policejního prohlášení si bojovníci všimli, že podezřelá dorazila k jednomu z kontrolních stanovišť „vystresovaná a vystrašená“. Když zahájili vyšetřování, našli u ní nůž. Byla odvezena k výslechu a odvezena do věznice Sharon.

 

Prezident Palestinské samosprávy Mahmoud Abbas obvinil z nedávné eskalace násilí v Jeruzalémě a Judeji a Samaří Izrael. Podle prohlášení jeho mluvčího Nabila Abú Radiny „vyvolává napětí a ostrou eskalaci, jako například dnešní incident v Salemu, pokračující agresivita Izraele a porušování práv Palestinců.“

Totožnost teroristů izraelští bezpečnostní představitelé stále zjišťují.

09.05.2021 05:22 Daniel Žingor231Zdroj: World Israel News