Praha Jeruzalém

K úderu mělo dojít 24 hodin poté, co IAF bombardovala cíle v pobřežní oblasti Latakia.

Autor: Aryeh Savir, TPS, 6. května 2021

Helikoptéra izraelského letectva (IAF) provedla ve středu v noci útok na cíle v oblasti Quneitra, informovala syrská státní média.

Podle zprávy agentury SANA útok v oblasti Quneitra, sousedící s Golanskými výšinami, skončil bez obětí.

Syrská organizace na ochranu lidských práv (SOHR) uvedla, že byly tyto údery zaměřeny na vojenské objekty v blízkosti Jabaty Al-Khakh.

K tomuto útoku došlo 24 hodin poté, co IAF bombardovala cíle v pobřežní oblasti Latakia.

SOHR uvedla, že nálety zasáhly syrské vojenské pozice a íránské milice v Hamá a Latakii.

V Hamá zasáhly nálety sklady zbraní a střeliva, které často používaly revoluční gardy (IRGC) a v Latakii potom vojenské velitelství, sklady zbraní a střeliva na jihu Al-Haffy.

Izraelské nálety za sebou zanechaly 14 zraněných a zničily sklady, tvrdila SOHR. Jeden civilista byl zabit a dalších pět bylo zraněno. Není však známo, zda se tak stalo izraelskými údery nebo střepinami z raket odpálených protivzdušnou obranou syrské armády.

IDF o těchto událostech, jako obvykle, mlčí.

Izrael v posledních měsících výrazně zintenzivnil své údery proti íránským cílům a Hizballáhu v Sýrii.

Obecně platí, že budování íránské armády a jednotek Hizballáhu v Sýrii zůstává pro Izrael červenou čarou. IAF podnikla tisíce útoků, aby zničila íránské pozice v této válkou zničené zemi.

Izraelští vůdci opakovaně prohlašují, že íránskou hrozbu na severní hranici se Sýrií nebudou tolerovat a přijmou veškerá nezbytná opatření, aby zajistili, že se tam neusadí.

07.05.2021 05:18 Daniel Žingor120Zdroj: World Israel News

Klíčová slova