Praha Jeruzalém

Jeruzalémský občan byl zastřelen na návštěvě v Baltimoru, kde přijel za příbuznými. Útočník údajně křičel antisemitské nadávky.

Od: Arutz Sheva, 4. května 2021 16:06

Ephraim Gordon, izraelský občan žijící v Jeruzalémě, který jel navštívit bratrance v Baltimoru v Marylandu, byl v neděli v noci před domovem svého příbuzného zavražděn.

31 letý Gordon přiletěl do Baltimoru, aby se tu zúčastnil svatby svého bratrance a byl zastřelen na prahu domu svého příbuzného.

Člen městské rady v Baltimoru Yitzi Schleifer uvedl, že městské kamery odhalily podezřelé, kteří sledovali Gordona, když zaparkoval své auto a šel směrem k domu.

„Vrah musí být zatčen a postaven před soud. Spravedlnosti musí být učiněno zadost. A nikdy se už nesmíme probudit do něčeho takového,“ řekl Schleifer

Toto bylo uveřejněno  na https://collive.com/efraim-gordon-31-obm/

Baltimorská policie uvedla, že se domnívá, že vražda byla zpackanou loupeží. Očití svědci však COLLIVE řekli, že střelec na Gordona před zastřelením křičel antisemitské nadávky.

Předseda regionální rady Benjamin Yisrael Gantz uvedl, že byla tato vražda rozhodně motivována antisemitismem.

„Ephraim Gordon, skvělý muž, byl včera, při antisemitském útoku ve Spojených státech, zabit je proto, že byl Židem. 31letý mladík po sobě zanechal rodiče a sestru,“ řekl Gantz.

„Effie byl novým obyvatelem této skvělé komunity, byl špičkovým high-tech odborníkem, rodinným typem, který vždy rád dával a pomáhal ostatním.

„Odletěl na rodinné setkání ve Spojených státech a včera byl zastřelen prokletými antisemity jen proto, že byl Žid.“

Ephraim Gordon bude pohřben dnes večer ve 20:00 na hřbitově v Modi’inu.

05.05.2021 05:28 Daniel Žingor154Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News