Praha Jeruzalém

EU natočila video „Její inspirace“ s palestinskou guvernérkou Ramalláhu, která bez ostychu podporuje vražedné útoky proti nevinným izraelským civilistům.

Autor: Yakir Benzion, United With Israel, 5. dubna 2021

Kancelář Evropské unie, v připomínce Mezinárodního dne žen věnovaného Palestincům, natočila video pro svou arabskou sekci na Facebooku, kde pěje chválu na guvernérku Ramalláhu Lailu Ghannamovou, která má dlouhou historii antiizraelského přístupu a schvaluje palestinské teroristické útoky proti nevinným Izraelcům .

Video zveřejnila společnost Palestinian Media Watch, která vydává anglické překlady zpráv v arabštině, které by jinak většina obyvatel Západu nikdy nečetla či neviděla.

Palestinská kancelář Evropské unie vytvořila řadu videí zaměřených na prominentní palestinské ženy pod heštegem „#InspiredByHer“. Není jasné, jak guvernérka Ramalláhu a okresu El-Bireh Laila Ghannamová Evropany, vzhledem k jejímu jasnému a zdokumentovanému postoji podpory krvavého teroru, vlastně inspirovala.

„Volba Ghannamové jako vzoru, ze strany EU, je prostě odporná,“ uvedl Maurice Hirsch, ředitel právních strategií ve společnosti PMW. „Vedle svých dalších aktivit Ghannamová neustále oslavuje a glorifikuje palestinské teroristy, včetně masových vrahů.“

Hirsch zdokumentoval dlouhou historii veřejných komentářů Ghannamové chválících palestinský terorismus. V průběhu let Ghannamová opakovaně ocenila teroristku Dalalu Mughrabiovou, členku palestinského teroristického oddílu, který provedl „masakr na pobřežní dálnici“, při kterém bylo zavražděno 37 izraelských civilistů, z toho 12 dětí.

Mughrabiová byla letos opět uvedena jako vzor v oficiální palestinské televizi během zvláštního programu Mezinárodního dne žen.

V roce 2016, k oslavě výročí masakru, Ghannamová na facebookové stránce města Ramalláhu komentovala, že „krev našich ženských mučednic proudí v žilách každého Palestince a že tato žena (Mughrabiová) byla a zůstane průkopnickým symbolem a partnerkou muže v boji a rozhodování.“

Před dvěma lety Ghannamová navštívila rodinu jednoho z teroristů z Lidové fronty pro osvobození Palestiny (PFLP), mezinárodně uznané teroristické organizace, který dal bombu na oblíbené turistické místo a zavraždil tak 17letého izraelského studenta Rina Shnerba a kriticky zranil jeho otce a bratra. Místo toho, aby Ghannamová tento teroristický útok a jeho pachatele odsoudila, řekla, že reakcí Izraele na tento bombový útok byl útok na palestinské civilisty.

Ghannamová také veřejně navštívila Um Nasser Abu Hmeidu, palestinskou ženu obdivovanou v PA za to, že je matkou pěti odsouzených teroristů, kteří si odpykávají doživotní tresty za vraždy Izraelců a požadovala propuštění všech uvězněných palestinských teroristů s tím, že jsou „stateční“ a „hodní chvály“.

Předchozí zpráva PMW o podpoře palestinského teroru ze strany Ghannamové vedla k tomu, že jí bylo odebráno ocenění, které jí udělila městská rada ve Filadelfii. V roce 2015 radní ve Filadelfii Maria Sánchezová stáhla cenu a čestné uznání Ghannamové a uvedla, že „plně a jednoznačně“ odsuzuje prohlášení Ghannamové podporující terorismus.

Ghannamová na to řekla, že se nestará o to, co si myslí Philadelphia.

„Nezajímají nás pocty vyžadující, abychom pomlouvali naše bojovníky a naše opory jako teroristy,“ uvedla Ghannamová v oficiálních novinách PA Al-Hayat Al-Jadida.

Hirsch vyzval EU, aby se probudila a stáhla toto video ze svých FB stránek.

„Vzhledem k její rozsáhlé podpoře terorismu a teroristů vyzývá PMW EU, aby okamžitě odstranila video, které vytvořila a zrušila veškerou podporu Ghannamové ze strany EU,“ uvedl Hirsch.

06.04.2021 06:35 Daniel Žingor381Zdroj: United with Israel

Klíčová slova