Praha Jeruzalém

Netanjahu v povolebním projevu: Vyzývám všechny členy Knessetu, kteří věří v zásady práva, aby nás nediskvalifikovali.

Autor: Elad Benari, 24. března 2021 2:31

Premiér Benjamin Netanjahu promluvil v úterý v noci poté, co předvolební průzkumy předpověděly, že Likud ve volbách získal 30 křesel.

„Dnes večer jsme získali ohromné vítězství. Likud jako největší strana v Izraeli zvítězil s velikým náskokem! Toto je největší rozdíl mezi dvěma prvními stranami v Izraeli za poslední desetiletí,“ uvedl.

Předseda vlády dodal: „Izrael je světovým šampionem ve vakcinaci. Díky lidem a lékařům a díky vakcínám, které jsme sem dostali, je Izrael vzorem pro celý svět. Udělali jsme to, protože jsme se starali o všechny, o Židy i o Araby. Všem jsme poskytli vakcíny, stejně jako jsme všem přinesli mírové dohody.“

„Skandální rozhodnutí Mezinárodního trestního soudu v Haagu musí být zrušeno. Je třeba uzavřít více mírových dohod s dalšími arabskými zeměmi. Mír za mír, nikoli mír za vysídlení osad. To vše má ve zvoleném Knessetu absolutní většinu,“ uvedl.

Netanjahu zdůraznil: „Oslovuji všechny členy Knessetu. Nevylučuji nikoho. Stát potřebuje stabilní vládu, nikoliv vládu založenou na osobních diskvalifikacích. Vyzývám všechny členy Knessetu, kteří věří v zásady práva, aby nás nediskvalifikovali. Jakákoli jiná možnost nás povede k pátým volbám.“

24.03.2021 06:01 Daniel Žingor281Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova