Praha Jeruzalém

Podle exit pollu provedeného pro Channel 12 News má blok stran podporujících Netanjahua spolu s Yaminou 59 křesel.

Od: Arutz Sheva, 24. března 2021 1:18

Podle exit pollu, který provedl Mano Geva z Midgam Institute pro Channel 12 News, má blok stran podporujících Benjamina Netanjahua spolu s Yaminou 59 křesel, ale v této fázi je ještě příliš brzy na to, aby určil, zda může Netanjahu skutečně být i příštím premiérem.

Výsledky exit pollu Channel News jsou: Likud 30 křesel, Yesh Atid 18, Shas 9, Spolešná kandidátka (arabských stran) 10, Yamina 7, Modrá a bílá 7, Labour party 7, Náboženský sionismus 7 , Yisrael Beytenu vedená Avigdorem Libermanem 5, Jednota Tóry a judaismu 6, Nová naděje 6, Meretz 7.

Exit poll, který pro Channel 13 News provedl profesor Camil Fuchs, ukazuje, že Likud získal 31 křesel. Yesh Atid pouze 17. Shas 9 křesel, následují Spolešná kandidátka a Modrá a bílá s osmi křesly, zatímco Yisrael Beytenu, Meretz, Labour party Jednota Tóry a judaismu a Yamina získávají po sedmi křeslech. Náboženský sionismus má šest křesel a Nová naděje jich má také šest.

Exit poll Kan 11 News zjistil, že Likud vedený premiérem Benjaminem Netanjahuem získal 31 křesel. Yesh Atid má 18 míst. Shas získal 9 křesel a Spolešná kandidátka 8 křesel.

Yamina získává 7 křesel, stejně jako Modrá a bílá, Labour party, Jednota Tóry a judaismu, Náboženský sionismus a Yisrael Beytenu. Nová naděje získává 6 míst, stejně jako Meretz. Strana Ra’am Mansoura Abbase by nepřekročila volební hranici.

24.03.2021 05:08 Daniel Žingor137Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova