Praha Jeruzalém

Výbor schvalil, že na Ben Gurionovo letiště může přicestovat neomezený počet lidí (Izraelců) a zrušil požadavek předchozího souhlasu pro výjimky. Ministři znovuotevřeli přechod mezi Egyptem a Izraelem.

Od: Arutz Sheva, 21. března 2021, 0:31

Ministerský výbor pověřený řízením pandemie koronaviru schválil v sobotu večer telefonickým hlasováním změnu stávajících pokynů pro leteckou dopravu.

Novela, provedená v souladu s nedávným rozhodnutím Nejvyššího soudu, umožňuje od nedělního rána zrušení limitu 3 000 příletů za den.

Novela tedy vstupuje v platnost v neděli 21. března o půlnoci a potrvá do 28. března.

Místo toho, aby vláda omezovala počet občanů, kteří mohou denně do Izraele příletět, bude tento limit stanoven kapacitou mezinárodního Ben Gurionova letiště a splněním požadavků na testování na koronavirus a sociální distanc, jak vláda dříve nařídila.

Lety budou povoleny bez předchozího souhlasu Výboru pro výjimky a budou zrušeny limity pro lety přilétající do Izraele jako nákladní lety a opouštějící zemi jako osobní lety. Kromě toho bude zrušen požadavek měření tělesné teploty osob vstupujících do terminálu před nástupem na let.

Nicméně ministerstvo zdravotnictví je znepokojeno tím, že znovuotevření izraelské oblohy umožní vstup nebezpečných mutací koronaviru a zvýšit tak míru infekce a může potenciálně zlikvidovat to, čeho Izrael díky své rozsáhlé očkovací kampani dosáhl.

V sobotu večer se raké ministr obrany Benny Gantz (Modrá a bílá) a ministr cestovního ruchu Orit Farkash-Hacohen (Modrá a bílá) dohodli, že bude v nadcházejících dnech znovu otevřen přechod Taba mezi Izraelem a Egyptem, aby umožnil cestujícím na Sinaj stejný přístup, jako na Ben Gurionově letišti.

Ti, kteří se vracejí z Egypta, se budou muset nechat otestovat na koronavir.

21.03.2021 05:25 Daniel Žingor334Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova