Praha Jeruzalém

V rámci své politiky odměňování za teror „Pay-for-Slay“ (platby ua vražby) vyplácí Palestinská samospráva vrahům rodiny Fogelů, ode dne, kdy byli zatčeni, měsíční rentu.

Autor: Maurice Hirsch, Adv., Palestinian media Watch, 12. března 2021

Po téměř 10 letech vězení se platba, kterou Palestinská samospráva vyplácí vrahům rodiny Fogelů, navýší o 50% – ze 4000 šekelů (1203 $) měsíčně na 6000 (1806 $) měsíčně.

11. března 2011 dva palestinští teenageři ve věku 17 a 19 let brutálně zavraždili Ruti a Udi Fogelovy a tři jejich děti Yoava, Elad a kojence Hadas.

V rámci své politiky odměňování za teror „Pay-for-Slay“ vyplácí PA vrahům rodiny Fogelů měsíční plat ode dne, kdy byli zatčeni. V rámci této politiky PA doposud zaplatila každému z vrahů 338 400 šekelů (101 847 USD).

Podle zákona PA O vězích a propuštěných vězních z roku 2004 a dle jeho prováděcích předpisů se plat, který PA vyplácí všem teroristickým vězňům, zvyšuje s dobou strávenou ve vězení:

Několik dní po této hromadné vraždě společnost Palestinian Media Watch informovala o podněcování k tomuto útoku ze strany PA.

Měsíc po útoku ukázal průzkum, který společně provedli Výzkumný ústav Harryho S. Trumana pro pokrok v míru na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě a Palestinské středisko pro výzkum politiky a průzkumu v Ramalláhu, že zatímco dvě třetiny dotázaných se postavily proti tomuto útoku, zbývající třetina ho podpořila.

Jak nedávno odhalily PMW, v roce 2020, navzdory krizi Covid-19, vynaložila PA na vyplácení finančních odměn vězňům teroristů – včetně vrahů Fogelových – a propuštěných vězňů, minimálně 512 milionů šekelů (159 USD). PA navíc vyplatila stovky milionů šekelů jako odměny zraněným teroristům a rodinám mrtvých teroristů.

Hakim Awad a Amjad Awad – v době činu 17 a 19letí – jsou palestinští teroristé, kteří brutálně zavraždili 5 členů rodiny Fogelových. 11. března 2011 vplížili do Fogelova domu ve městě Itamar, jihovýchodně od Nábulusu a během spánku nejprve zavraždili 11 a 4leté děti a poté zavraždili jejich rodiče Ehuda a Ruth, kteří s nimi bojovali. Teroristé poté dům opustili, ale Amjad se rozhodl vrátit a hledat v domě zbraně. Po návratu zaslechl pláč čtyřměsíčního dítěte a zavraždil i je. Hakim a Amjad Awad se po útoku vrátili do své vesnice. Byli zatčeni izraelskou tajnou službou, armádními a policejními silami o měsíc později, tedy 5. a 10. dubna. Hakim Awad byl odsouzen k pěti doživotím a dalším 50 letům vězení a Amjad Awad byl odsouzen k pěti doživotím a dalšm sedmi letům vězení.

14.03.2021 05:37 Daniel Žingor467Zdroj: United with Israel

Klíčová slova