Praha Jeruzalém

Hassan Nasrallah: Pokud budeme vtaženi do války, izraelská domácí fronta uvidí věci, které dosud neviděla.

Autor: Ben Ariel, 17. února 2021 2:00

Vůdce Hizballáhu Hassan Nasralláh v úterý večer přednesl projev, ve kterém pohrozil Izraelcům.

„Nejde nám o konfrontaci ani o válku, pokud ale budeme do války vtaženi, budeme bojovat,“ prohlásil generální tajemník Hizballáhu.

 

„Po všech nedávných hrozbách ze strany Izraele ovšem nikdo nemůže říct, že by se věci neposouvaly směrem k válce. Izraelská domácí fronta uvidí věci, které neviděla od založení Izraele,“ varoval.

Hodnocení zpravodajské služby pro rok 2021 uvádí, že v posledních týdnech IDF identifikovala ochotu Hizballáhu zahájit omezenou eskalaci na dva až tři dny, což připomíná kola bojů v pásmu Gazy.

Nasralláhova řeč přišla v době, kdy IDF na severu ukončila své překvapivé cvičení „Vered Hagalil“, které simulovalo válku s Hizballáhem.

Během tohoto cvičení se izraelským vzdušným silám podařilo splnit svůj cíl zaútočit na 3000 cílů v jednom bojovém dni.

Cvičení „Vered Hagalil“ testovalo všechny složky hlavních misí IAF, včetně zachování vzdušné převahy, ochrany vzdušného prostoru země, útoku a shromažďování zpravodajských informací.

Cvičení zkoumalo procesy plánování, kontroly a provádění těchto misí, jakožto i logistické a technologické schopnosti s důrazem na zachování vzdušné svobody k provádění akcí a plné funkční kontinuity.

17.02.2021 05:28 Daniel Žingor229Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News