Praha Jeruzalém

Izraelská vláda bude hlasovat o návrhu na zastavení letů z a do Izraele, s výjimkou humanitárních případů.

Od: Arutz Sheva, 24. ledna 2021, 0:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu večer jednal o otázce, zda uzavřít Ben Gurionovo mezinárodní letiště a v neděli tento návrh předloží vládě.

Netanjahu se setkal s ministrem zdravotnictví, ministrem dopravy, šéfem Rady národní bezpečnosti, generálními řediteli ministerstev zdravotnictví a dopravy, zmosněncem pro koronavirus, vedoucím zdravotnických služeb na ministerstvu zdravotnictví, vedoucím Úřadu civilního letectví, generálním prokurátorem a dalšími vysokými státními představiteli.

Podle tohoto návrhu budou na dva týdny zastaveny lety z a do Izraele, aby se tak zabránilo vstupu nových mutací koronaviru do Izraele.

Během diskusí bylo dohodnuto, že po schválení vládou:

– budou zastaveny příchozí a odchozí zahraniční a izraelské osobní lety;

– dojde ke snížení vydaných povolení k příletu na Ben Gurionovo mezinárodní letiště, a budou umožněna pouze za výjimečných okolností a budou vyžadovat schválení jakýchkoli takovýchto výjimek výborem v čele s generálními řediteli ministerstva zdravotnictví a dopravy;

– bude vytvořen samostatný přehled pro humanitární případy vyžadující speciální lety.

Rovněž bylo dohodnuto, že na základě souhlasu vlády budou výše uvedená rozhodnutí platit pro lety cestujících po dobu 14 dnů a nabývají účinnosti okamžitě po schválení vládou.

Mezitím zpravodajské služby IDF varovaly, že umožnění přeskočit karanténu po příjezdu do Izraele těm, kteří se z koronaviru už zotavili nebo byli naočkováni, může vést k šíření mutace rezistentní vůči vakcínám.

24.01.2021 06:08 Daniel Žingor197Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova