Praha Jeruzalém

Představitelka PA pochválila zpěváka, který Palestincům zpívá, aby se připravili na válku: „Střelný prach nám voní víc než parfém.“

Autor: Yakir Benzion, United With Israel, 21. prosince 2020

Vysoká palestinská představitelka miluje hudební video z Gazy, které vyzývá k válce s Izraelem a Palestincům předkládá, že by měli Izraelcům podřezat krky.

Guvernérka Ramalláhu a okresu El-Bireh Laila Ghannamová podpořila nové hudební video „Cíl identifikován“ zpěváka z Gazy Abdullaha Al-Saideha, které bylo zveřejněno před dvěma měsíci na YouTube a má více než 21 milionů zhlédnutí. K odběru jeho kanálu YouTube se přihlásilo víc než 187 000 lidí.

V tomto videu Al-Saideh zpívá v arabštině o slávě bitvy a říká: „Nadešel čas zuřivé války“ a „střelný prach nám voní víc než parfém“, když pozvednou zbraň ke svému obličeji, nasají její vůni a nabijí, poté co ji vytáhli z kufru svého auta.

 

Al-Saideh se dívá do kamery a obrací na Izraelce: „Kdokoli s nimi bojuje, ohrožuje svůj život. Drž hubu a nepřekračuj hranici. Pokud ji překročíš, zlikvidujeme tě.“ Poté si protáhne ruku přes krk – ukazuje podřezávání.

Video má na YouTube tisíce komentářů. Pozdravy od lidí z různých zemí v regionu video chválí, včetně komentáře od osoby jménem Abdullah Saeed, který píše: „Posílám z Jemenu pozdravy svobodné Palestině – navzdory nosům jakéhokoli sionistického prasete.“

Palestine Media Watch je izraelská nezisková organizace, která překládá tento běžný typ protiizraelského podněcování k násilí z arabštiny do angličtiny, aby se zbytek světa mohl dozvědět pravdu o palestinské společnosti a kultuře, a to navzdory tomu, co veřejně proklamují jejich vůdci.

Na svých Facebookovách stránkách Ghannamová „ocenila palestinské lidové umělecké dědictví a veškeré úsilí, jehož cílem je uchovat jej, předat jej dalším generacím a vštípit povědomí o něm u nás i v zahraničí.“

V textu písně Al-Saideh o svém poselství říká: „Naše děti to studují ode dne, kdy byly odstaveny od kojení.“

Ačkoli hudební video chválí násilí a vyzývá k válce a zabíjení, je nepravděpodobné, že by na YouTube předneslo svou stížnost více lidí. Původní video je totiž v arabštině a bez titulků, takže miliony lidí, kteří by jinak byli jeho obsahem zděšeni, prostě nevědí, co tam je, což podněcuje miliony lidí k oslavě násilí proti Izraeli.

22.12.2020 06:51 Daniel Žingor200Zdroj: United with Israel

Klíčová slova