Praha Jeruzalém

Ministerstvo financí chce vstoupit do druhé a třetí etapy, otevřít první a čtvrtý ročník, synagogy, nákupní střediska, obchody a tělocvičny.

Od: Arutz Sheva, 10.10.2020 22:13

Očekává se, že toto úterý představí koronavirový kabinet jasný plán na ukončení lockdownu.

Novinářka Keren Marciano dnes večer informovala, že program ministerstva zdravotnictví začíná za týden.

Pokud to bude schváleno, již příští neděli se školky a soukromý sektor otevřou veřejnosti bez omezení, rovněž tak Ben Gurionovo letiště, zruší se limit kilometru od domova a také zákaz demonstrací a omezení týkající se nejbližší rodiny a zákaz navštěvovat pláže.

Ve druhé fázi, plánované na 1. listopadu, pokud limit denních pozitivních testů COVID-19 klesna na 1000, se otevřou 1. až 4. třídy prvního stupně a stejně tak i synagogy a léčba doplňkovou medicínou.

Ve třetí fázi, přibližně o týden později, klesne-li denní počet pozitivních testů na 500, bude možné pro veřejnost otevřít nákupní centra a trhy a otevřené tělocvičny.

Ve čtvrté fázi, která je naplánována na 29. listopadu, pokud počet denních pozitivních testů dosáhne 250, budou otevřeny restaurace, kavárny a atrakce.

V polovině prosince se otevřou hotely, B & B a bazény a na konci prosince bude povolena kultura volnočasové aktivity, muzea a sport pro menší skupiny.

V sedmé fázi, která se očekává 10. ledna, bude možné se vrátit ke studiu pátého až dvanáctého ročníku a ke konci ledna otevření akcí a zábavních parků a v únoru masové návštěvy sportovních akcí, bary a kluby.

11.10.2020 05:50 Daniel Žingor172Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova