Praha Jeruzalém

Výzkumná pracovnice v Samaří odmítla požadavek vědeckého časopisu, aby označila sídlo své instituce za „nelegální izraelskou osadu“.

Autor: Yakir Benzion, United With Israel, 4. října 2020

Výzkumná pracovnice Izraelské univerzity v Arielu se sídlem v Samaří odmítla požadavek švýcarského vědeckého časopisu na odstranění slova „Izrael“ z adresy její instituce ve své práci.

Dr. Mindy Levine vede chemickou výzkumnou laboratoř na Ariel University, kde studuje detekci toxikantů, sanaci prostředí a supramolekulární organickou chemii. Předložila časopisu Molecules svůj nový vědecký příspěvek.

Příspěvek by vyšel v lednu 2021, ale skupina anti-izraelských akademiků požadovala, aby ho Molecules paper odmítly, pokud Levine nebude souhlasit s tím, že jej napsala z „Ariel University, v ilegální izraelské osadě Ariel na okupovaných palestinských územích“ namísto z „Ariel University v Arielu, Izrael. “

„Molecules staví politiku nad vědu,“ řekl pro Jerusalem Post profesor Eugene Kontorovich, ředitel mezinárodního práva na jeruzalémském Kohelet Policy Forum.

„Od všech autorů je vyžadována kontaktní poštovní adresa; ať už si člověk o politice myslí cokoli, „Ariel, Izrael“ je skutečně správná poštovní adresa, jak lze zjistit zasláním dopisu. Účel kontaktní adresy – umožnit komunikaci s autorem – se tu proměnil v geopolitický soud chemiků bez kvalifikace k tomuto problému,“ uvedl Kontorovich.

„Články od autorů z jiných sporných oblastí byly publikovány bez jakéhokoli požadavku na jakýkoli„ právně správný „popis adresy,“ řekl Kontorovich. „Molecules tedy teď musí zrevidovat svou politiku pro několik sporných teritorií, nebo se bude držet dvojího židovského standardu.“

Na Arielské univerzitě, která kromě židovských Izraelců z různých prostředí láká i Druzy a Circassiany, studují stovky Arabů.

Protiizraelští chemici tvrdí, že se Ariel nenachází na svrchovaném území Izraele a požadovali proto, aby Levine změnila adresu na „nelegální izraelské osídlení v Arielu“.

Jedním z těchto aktivistů je i nositel Nobelovy ceny prof. George Smith z University of Missouri. Vyšetřovací zpráva časopisu Vox začátkem tohoto roku odhalila, že „vláda USA vyvlastnila téměř 11 milionů akrů půdy domorodým americkým kmenům. Ty byly poté prodány na financování 52 současných univerzit – včetně University of Missouri, která dostala půdu sebranou lidem z Osage.“

Web University of Missouri uvádí kontaktní adresu školy jako „230 Jesse Hall, Columbia, MO 65211“, nikoli jako „obsazené území Osage“.

Poté, co redaktoři Molecules od Smitha a jeho kohort obdrželi stížnost, požádali Levine, aby vyškrtla „Izrael“ z adresy Ariel University, ale ona to odmítla.

Molecules poté informovaly Levine, že její studii nezveřejní.

06.10.2020 06:34 Daniel Žingor242Zdroj: United with Israel