Praha Jeruzalém

Izraelský premiér během bombastického projevu v OSN odhalil raketovou továrnu Hizballáhu v Bejrútu.

Od: United with Israel, 29. září 2020

V úterý odhalil izraelský premiér Benjamin Netanjahu hlavní zařízení na výrobu zbraní, které teroristická skupina Hizballáh provozuje v Bejrútu.

Netanjahu prosil libanonský lid, aby si vyžádal odtranění tohoto „tajného skladu zbraní“ dřív, než způsobí další masivní výbuch.

V srpnu obrovský výbuch v bejrútském přístavu zabil stovky a zranil tisíce dalších lidí. Hizballáh skrývá smrtící chemikálie a zbraně v civilních objektech a oblastech a ohrožuje tak nevinné muže, ženy i děti.

Část projevu:

„Je to hned vedle mezinárodního letiště,“ řekl. „A tady má Hizballáh tajný sklad zbraní. Toto tajné skladiště zbraní, tady, sousedí, metr od ropné společnosti. Jsou tu plné kanystry benzínu. Tady. Je to pár metrů od čerpací stanice. Je to padesát metrů od ropné společnosti. Je tady spousta nákladních vozidel s palivem. A je to zabudováno do civilní výstavby zde. Pro obyvatele sousedství Janah jsou to aktuální souřadnice.“

„Chci vám ukázat vchod do raketové továrny Hizballáhu,“ a ukázal polohu Janah na mapě Bejrútu. „Protože o to tady jde. Je to tady. Toto je ropná společnost a toto je skladiště výbušnin.“

30.09.2020 05:33 Daniel Žingor649Zdroj: United with Israel

Klíčová slova