Praha Jeruzalém

Pro neochvějnou protisraelskou předpojatost a dlouhodobé odmítání zabývat se palestinským terorismem konfrontoval Jonathan Braun OSN.

Od: United with Israel, 23. července 2020

Rada OSN pro lidská práva (UNHRC) je neslavně proslavená svou protiizraelskou zaujatostí – téměř polovina jejích rezolucí se zaměřuje výhradně na židovský stát, přičemž zcela ignoruje války, konflikty a zvěrstva páchané po celém světě.

UNHRC zcela ignoruje vraždy, bombové útoky, útoky na automobily a žhářské útoky páchané palestinskými teroristy.

Notoricky známý stálý bod 7 programu OSN vyžaduje, aby na každém zasedání bylo haněno izraelské obyvatelstvo. Prezident Světové unie židovských studentů Jonathan Braun tedy promluvil tento měsíc o bodu 7 programu OSN na jejich půdě a konfrontoval tyto protiiraeliské předsudky a zjevnou diskriminaci.

„Tato Rada pokračuje ve svém zaměření se na jedinou zemi a to speciálně v neslavně známém bodu 7 programu OSN. Nesoustřeďuje se tedy na aktuální témata toho, co se ve světě děje, ani na probíhající konflikty, ale výhradně a jedině na židovský stát.

V průběhu pandemie COVID-19 zásobuje Izrael Palestinskou samosprávu jak testovacími sadami, tak zdravotnickými potřebami a nakonec i výcvikem zdravotnického personálu. Litujeme tedy toho, že tato pozitivní spolupráce z naší strany, není va vašich zprávách žádným způsobem zmíněna.

Navzdory faktu, že Izrael realizuje tak rozsáhlou pomoc, teroristické útoky, které ve vaší zprávě ponecháváte převážně bez povšimnutí, nadále v nezmenšené míře pokračují – zraňují a vraždí.

To, že va vaší zprávě chybí jakékoli zohlednění tohoto násilí, jen nadále prokazuje diskriminační podstatu vaší zprávy vašeho mandátu a celé této záležitosti.

Proto apelujeme na tuto Radu, aby zvážila a přehodnotila to, že posedlost Rady pro lidská práva Izraelem podkopává důvěryhodnost a legitimitu tohoto orgánu. Aby se, jako orgán mající na starosti obranu lidských práv po celém světě, vrátila k rovnému a nezaujatému jednání.

Je nejvyšší čas, abyste opustili jednostrannou zaujatost, je nejvyšší čas, abyste přehodnotili bod 7.

Děkuji vám.“

24.07.2020 07:11 Daniel Žingor834Zdroj: United with Israel

Klíčová slova