Praha Jeruzalém

DeSean Jackson, hráč NFL, který na sociálních sítích napsal, že „měl Hitler pravdu“, souhlasil s návštěvou Osvětimi.

Hvězda NFL DeSean Jackson, který se minulý týden omluvil za zveřejnění antisemitských výroků oslavujících Adolfa Hitlera a Louise Farrakhana, přijal pozvání přeživšího na společnou návštěvu Osvětimi.

Jackson, hráč Philadelphia Eagles, přijal toto pozvání v sobotu během rozhovoru přes Zoom s 94 letým Edwardem Mosbergem z New Jersey.

Mosberg, který předsedá pamětní skupině holocaustu Z hloubky, navrhl Zoom debatu po pobouření, které vyvolaly Jacksonovy příspěvky na sociálních médiích. Jackson tyto příspěvky odstranil a omluvil se za ně.

„Vyrostl jsem v L.A. a nikdy jsem netrávil čas s nikým z židovské komunity a o jejich historii jsem toho nevěděl moc,“ řekl Jackson při debatě s Mosbergem. „Pro mě to byla nesmírně silná zkušenost, že jsem se mohl učit a vzdělávat.“

„Děkuji vám, pane Mosbergu, za váš drahocenný čas a možnost vhledu, kterou jsem dostal,“ zveřejnil Jackson na Instagramu po rozhovoru spolu s fotkou obrazovky ukazující, že Mosberg měl při hovoru na sobě uniformu z koncentračního tábora. „Přijímám tento čas jako příležitost, abych pokračoval ve vzdělávání a překlenul propast mezi různými kulturami, komunitami a náboženstvími. LOVE 2 ALL !!!!! “

Ohledně možnosti navštívit bývalý nacistický tábor smrti v Polsku, Jackson prý Mosbergovi řekl: „Byl bych poctěn možností s Vámi mohl jet do Osvětimi a možností učit se tam od Vás,“ řekl Jonny Daniels, zakladatel skupiny Z hloubky, který byl u videohovoru přítomen.

„Dialog je klíčem k tomu, abychom tento bláznivý svět učinili lepším místem, aby všechno to, co nás rozděluje, přenesli k společné jednotě,“ řekl Daniels. „Spolupracujeme s DeSeanem a jeho týmem na stanovení termínu pro tuto návštěvu a jsme rádi, že s ní DeSean souhlasil.“

Tato návštěva ještě nebyla naplánována. Osvětim je sice návštěvníkům otevřen, ale Američané nemohou v současné době cestovat do Evropy kvůli pandemii koronaviru. (Mosberg tu naposledy byl v lednu při obřadu u příležitosti 75. výročí osvobození tábora.)

Jackson byl také pozván Julianem Edelmanem do Pamětního muzea holocaustu Spojených států. Julian Edelman přijímá nové členy Nových anglických vlastenců, kteří se identifikují s Židy a často vystupují proti antisemitismu. Edelman řekl, že Jacksona také doprovodí do Národního muzea afrických amerických dějin a kultury. Obě muzea ve Washingtonu, D.C. jsou v současné době kvůli pandemii uzavřena.

13.07.2020 07:30 Daniel Žingor246Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News