Praha Jeruzalém

IDF zřizuje novou peruť izraelských leteckých sil, ta sdružuje speciální operační jednotky, včetně jednotky Shaldag a Jednotky 669.

Od: Arutz Sheva, 12.7.2020 17:06

Izraelské letectvo v neděli, při zvláštním ceremoniálu konaném na základně leteckých sil Palmachim ve středním Izraeli, formálně založilo novou peruť.

Nová peruť, 7.peruť izraelských leteckých sil, se bude jmenovat Peruť speciálních sil, kombinující jednotky speciálních operací, jako jsou jednotky Shaldag a jednotka 669.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil velitel izraelských vzdušných sil, generálmajor Amikam Norkin, spolu s velitelem nově zřízené sedmé perutě, plukovníkem E., bývalým velitelem Jednoty 669 a jednotky Shaldag.

Podle plukovníka E., který v neděli odpoledne diskutoval o účelu nové perutě, byla 7. peruť IAF zřízena v reakci na „operační potřebu čelit hlavním výzvám, kterým čelí letectvo a nabídnout kreativní, relevantní řešení a být součástí procesu, jehož cílem je „letectvo“ posílit a zefektivnit.

Mluvčí IDF uvedl, že rozhodnutí zřídit novou peruť bylo učiněno „při chápání toho, že se situace venku neustále mění, proto se musí měnit i letectvo“.

„Kombinace jednotek speciálních sil umožní jejich společnou a kvalitní práci.“

Jednotky v nové peruti budou moci lépe spolupracovat na budoucích operacích, uvedl mluvčí IDF, přičemž ponaučení získané během operací budou důsledněji a lépe aplikovány na další jednotky této nové peruti.

13.07.2020 06:38 Daniel Žingor265Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova