Praha Jeruzalém

Izraelský ministr pro záležitosti Jeruzaléma navštívil Olivovou horu a zareagoval na požadavek Jordánska, aby Izrael zastavil práci u Západní zdi.

Od: Arutz Sheva, 7.7.2020 18:27

Ministr pro záležitosti Jeruzaléma Rabbi Rafi Peretz v úterý v rámci svých prohlídek historických a kulturních památek po celé zemi navštívil Olivovou horu.

Ministra doprovázeli rabín Hillel Horowitz, rabín Tzuriel Krispel, ředitel rady hřbitovů v Izraeli a generální ředitel Jeruzalémského rozvojového úřadu Eyal Chaimovski a další odborníci z Ministerstva pro záležitosti Jeruzaléma. Během prohlídky navštívili hroby rabína Kooka, Menachem Begina a Shaiho Agnona.

„V rámci pracovního plánu, který jsem na ministerstvu vypracoval, otevřeme místa našeho národního dědictví všude po celé zemi. Tedy i tady na Olivové hoře, kde chodili naši předkové a kde naši proroci předávali svá proroctví o Jeruzalému. Říkám tedy jasně – budeme investovat, budeme otevírat – stále víc,“ řekl Rabbi Peretz.

V reakci na požadavek jordánské vlády, aby Izrael zastavil veškerou práci na Západní zdi, ministr uvedl: „Náš obdiv k Jeruzalému se odráží také v investicích do cestovního ruchu zde. Veškerý rozvoj v této oblasti je tedy vhodnou reakcí pro Jordánce a pro všechny, kdo se staví proti naší svrchovanosti v tomto městě. Nainstalujeme tu více kamer, více osvětlení a zpřístupníme tuto oblast všem. Tady je historie a dědictví, které by měl zakusit každý člověk v Izraeli a na celém světě.“

08.07.2020 05:41 Daniel Žingor205Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova