Praha Jeruzalém

Vyšetřování dvou izraelských žen, které se staly agentkami libanonské teroristické skupiny, odhaluje techniky Hizballáhu pro získávání izraelských občanů.

Od: Arutz Sheva, 30.6.2020 13:29

Libanonská teroristická organizace Hizballáh aktivně pracuje na náboru izraelských státních příslušníků jako agentů. Izraelské bezpečnostní síly to oznámily v úterý odpoledne.

Podle Shin Bet nedávný výslech dvou izraelských občanek ze severního Izraele odhalil, jak síly Hizballáhu v Libanonu pracují na náboru Izraelců.

Obě ženy, které jsou obviněny z práce pro Hizballáh, jsou obyvatelkami izraelsko-arabského města Majd al-Krum v Galileji.

Jejich zatčení začátkem tohoto měsíce a následný výslech Shin Bet vedly k identifikaci dvou agentů Hizballáhu, kteří pracovali na získávání izraelských Arabů pro tuto teroristickou skupinu.

Vyšetřování Shin Bet odhalilo, že Beirut Hamudová, izraelská civilistka původem z Majda al-Kruma, která v současné době žije spolu se svým manželem Balalem Bizarim v Libanonu, tady pracuje pro Hizballáh.

Bejrút Hamudová píše pro noviny Al Akhbar, což je plátek napojený na Hizballáh. Mimo to však ona a její manžel pomáhají Hizballáhu vyhledávat a najímat izraelské Araby.

Bejrút byla Izraelskoui bezpečnostní službou vyslýchána v roce 2013 ohledně podezření z vazeb na Hizballáh poté, co bylo zjištěno, že se s členy Hizballáhu setkala v roce 2008 na konferenci v Maroku a na další konferenci v Tunisku v roce 2012.

Po výslechu Bejrút opustila Izrael a přestěhovala se do Libanonu, kde se provdala za svého manžela Balala Bizariho.

Bejrút a Balal se setkali se dvěma izraelskými Arabkami, které byly začátkem tohoto měsíce zatčeny, v Turecku loni v prosinci.

01.07.2020 05:22 Daniel Žingor642Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova