Praha Jeruzalém

Pastor v kostele v Rio de Janeiru vyzýval svou evangelikální kongregaci, aby se modlili: „Zmasakruj Židy, zasáhni je mečem.“

Autor: Cnaan Liphshiz, JTA, 20.6.2020 20:59

Brazilský pastor se modlil k Bohu, aby „zničil Židy jako havěť“ a během kázání v Rio de Janeiru vyvolal po druhém holocaustu.

„Zmasakruj Židy, Bože, zasáhni je mečem, protože opustili Boha, opustili národy,“ křičel pastor Tupirani da Hora Lores začátkem tohoto měsíce na desítky farníků v jeho kostele Geracao Jesus Cristo. Tuto událost dokládá zaznamenaná nahrávka. Na ní je slyšet, jak členové jeho kongreagace tato slova vášnivě opakují.

„Zvrátili se, šli s prostitutkami a když jim bylo řečeno, aby činili pokání, řekli, že to udělají, ale lhali,“ řekl pastor, čím se pravděpodobně odkazoval na nucené konverze ke křesťanství během inkvizice.

„Bože, co jsi udělal během Druhé světové války, musíš udělat znovu, to je to, o co v našich modlitbách prosíme: Spravedlnost, spravedlnost, spravedlnost!“ křičel Da Hora Lores ve svém kostele při malém evangelickálním shromáždění.

Sinagoga Sem Fronteiras, síť židovských komunit v Brazílii, podala proti da Hora Lores u federální policie stížnost na podněcování k násilí. Policie uvedla, že se případem zabývá.

„S každou stížností a soudním řízením v každém státě usilujeme o zveřejnění těchto trestných činů a následných akcí namířeným proti jejich pachatelům tak, aby lidé raději dvakrát zvážili, než něco takového udělají,“ řekl rabi Gilberto Ventura, zakladatel Sinagoga Sem Fronteiras se sídlem v Sao Paulu.

21.06.2020 06:43 Daniel Žingor429Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News