Praha Jeruzalém

Teroristická skupina přidružená k Hamasu se v pátek zavázala na Izrael vypustit 1300 zápalných balónů.

Autor: Aaron Sull, World Israel News, 12. června 2020

Synové al-Zawari, teroristická skupina přidružená k Hamasu, zodpovědná za množství zápalných balónů vypuštěných na Izrael, ve čtvrtek varovala židovský stát, že „začne peklo“ a slíbila, že v pátek vypustí 1300 zápalných balónů, informovaly Jerusalem Post.

Teroristická skupina zveřejnila videa a obrázky množství zápalných balónů a podomácku vyrobených zápalných zařízení.

Synové al-Zawari oznámili, že čekají, až Izrael odpoví na jejich požadavky, ale nespecifikovali, jaké požadavky to jsou, uvádí zpráva.

Podobnou hrozbu vyslala v květnu Ahfad Al-Nasser, další teroristická skupina přidružená k Hamasu, která uvedla, že pokud jim Izrael nepošle zdravotnické vybavení proti koronaviru, změnil oblast hraničící s Gazou v peklo.

Přestože izraelské Ministerstvo zdravotnictví zdravotnický materiál rozeslalo a vytvořilo polní nemocnici pro pacienty s koronavirem z pásma Gazy, teroristická skupina zápalné balóny stejně vypustila.

Hamas a další palestinští teroristé používají proti Izraeli zápalná letecká zařízení už dlouho.

Hamas začal do Izraele vysílat svá zápalná zařízení v dubnu 2018 – nejprve draky a potom balónky. Pomocí těchto jednoduchých a podomácku vyrobených zbraní se podařilo zasáhnout izraelskou obranyschopnost a způsobit rozsáhlé poškození zemědělské půdy a přírodních rezervací.

V prosinci 2019 začal Izrael testovat novou zbraň s názvem „Light Blade“, cílený laserový systém, který vypadá podobně jako miniaturní Iron Dome.

Vysleduje podezřelý vzdušný objekt a zničí ho laserovým paprskem.

Pokud je zasaženým objektem balón naplněný hořlavým materiálem, exploduje. Pokud je to dron, vyřadí z provozu jeho motor a ten následně havaruje.

14.06.2020 05:52 Daniel Žingor701Zdroj: World Israel News

Klíčová slova