Praha Jeruzalém

Během arabského podcastu Omar Barghouti přiznal, že hnutí BDS ve skutečnosti usiluje o ukončení existence židovského státu.

Od: United with Israel, 2. června 2020

Zatímco hnutí bojkotů, prodeje a sankcí (BDS) často obaluje své protisraelské mise do politického jazyka a eufemizmů, aby tak před západním publikem skrylo pravou podstatu své existence, jeden ze zakladatelů tohoto hnutí nedávno během arabského podcastu odhalil jejich skutečný cíl.

JNS tento týden zveřejnila klíčové části rozhovoru Omara Barghoutiho a citovala jeho vyjádření, která jasně odhalují skutečné cíle hnutí BDS.

„Nebude tady žádný sionistický stát jako ten, o kterém tady dnes mluvíme … Palestinská menšina se stane palestinskou většinou toho, co se dnes nazývá Izrael,“ uvedl Barghouti.

V průběhu jeho přiznání, že cílem tohoto hnutí je snaha zničit Izrael odstraněním jeho charakteru jako židovského státu, předestřel Barghouti všechna oblíbená témata BDS, od přesídlení potomků milionů Arabů, kteří opustili Izrael během Války za nezávislost, až ke lžím, že je Izrael státem „apartheidu“.

Barghouti a další členové hnutí BDS získávají v západním světě prostor tím, že svou misi prezentují tak, aby jejich skutečný cíl zůstal skrytý.

Například v září Barghouti vystoupil na konferenci britské Labour Party, kde mluvil o „lidských právech“ a „britských státních a nestátních aktérech“, kteří pomocí „různých metod potlačují demokratickou mobilizaci osob snažících se prosadit pokrok“.

Ve skutečnosti Barghouti používá tyto platformy k démonizaci a deligitimizaci Izraele pod záminkou obhajování „změny politiky“.

Podle watchdog skupiny Canary Mission Barghouti „vyjádřil svou podporu terorismu, propagoval antisemitské teorie spiknutí a pravidelně démonizuje Izrael. Je proti židovskému právu na sebeurčení a existenci Izraele.“

03.06.2020 06:14 Daniel Žingor621Zdroj: United with Israel

Klíčová slova