Praha Jeruzalém

API (Aliance pro Izrael) chce veřejně ocenit usnesení Poslanecké sněmovny PČR, kterým odsoudila antisemitismus ve všech jeho podobách, včetně jedné z jeho současných forem, kterým je odmítání Státu Izrael a bojkot jeho zboží, služeb či občanů.

Poslanecká sněmovna opět potvrdila dlouhodobé konzistentní směrování zahraniční politiky ČR i hodnot, které v něm zastává. Mezi ně tradičně patří nepřijatelnost všech forem antisemitismu i spojenectví se Státem Izrael jako jedinou parlamentní demokracií na Blízkém východě.

Oceňujeme také fakt, že toto směrování zastává vláda i parlament bez ohledu na aktuální politické rozložení sil. V této věci se také zcela shoduje i prezidentem republiky.


Za Alianci pro Izrael (API) dne 25. října 2019

JUDr. Tomáš Kraus, Denis Doksanský

tel.: 777 253 337, e-mail: denis.doksansky@sion.cz korespondenční adresa: Na Kotli 1201, 500 09 Hradec Králové

Aliance pro Izrael (API) je volné seskupení institucí i osobností, které spolupracují a koordinují své aktivity směřující k podpoře dobrých vztahů mezi Českou republikou a Státem Izrael a odmítání antisemitismu v jakékoli podobě.

Zakládajícími členy API jsou: Institut Williama Wilberforce, Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ), B´nai B´rith Renaissance Praha, Centrum Sion, Keren Kajemet Leisrael (KKL) a Dny pro Izrael. Svou činnost API zahájilo organizací mezinárodního semináře „Role EU při podpoře míru: Politika EU vůči Jeruzalému a dvoustátnímu řešení“, který proběhl v PS PČR pod záštitou poslance Miloslava Janulíka (ANO) a Jana Bartoška (KDU-ČSL), jehož se zúčastnili delegáti z 15 zemí.

27.10.2019 09:49 Daniel Žingor173Zdroj: Redakce Israel.cz

Klíčová slova