Praha Jeruzalém

Americký prezident varuje tureckou vládu, aby v Sýrii nedělala nic „přes čáru“.

Autor: Gary Willig, 7.10.2019 19:03

Americký prezident Donald Trump varoval, že „smete“ turecké hospodářství, pokud Ankara při své vojenské akci v Sýrii udělá něco, co bude on vnímat za krok „přes čáru“.

„Jak jsem již dříve dal velmi jasně najevo a jen to opakuji, pokud Turecko udělá něco, co já, ve své velké a bezkonkurenční moudrosti, budu považovat za překročující hranice, zcela zničím a smetu tureckou ekonomiku (už jsem to udělal!),“ napsal Trump v pondělí na Twitteru.

„Musí spolu s Evropou a ostatními dohlížet na zajaté bojovníky a rodiny ISIS. USA udělaly mnohem více, než by kdokoli mohl očekávat, včetně obsazení 100% území chalifátu ISIS. Nyní je čas pro ostatní v regionu, aby ze svého velikého bohatství, chránili své vlastní území. USA jsou skvělé! “

Bílý dům neděli v noci oznámil, že ​​USA stáhnou své síly ze severních částí Sýrie a otevřou tak dveře významné operaci turecké armády na syrském území.

Podle prohlášení tiskové mluvčí Bílého domu Stephanie Grisham telefonoval v neděli prezident Trump s tureckým protějškem Recepem Tayyipem Erdoganem a prodiskutovávali hrozící invazi Turecka do severní Sýrie.

„Prezident Donald J. Trump telefonoval s tureckým prezidentem Recep Tayyipem Erdoganem. Turecko brzy provede svou dlouhodobě plánovanou operaci v severní Sýrii.“

08.10.2019 06:08 Daniel Žingor165Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova