Praha Jeruzalém

Poblíž hranice mezi Sýrií a Irákem bylo slyšet výbuchy. Arabská média hlásí, že je to v důsledku útoku na irácké milice napojené na Írán.

Autor: Elad Benari, 9.9.2019 3:31

Zpráva: Irácké milice poblíž hranic se Sýrií pod útokem

Poblíž hranice mezi Sýrií a Irákem bylo slyšet výbuchy. Arabská média hlásí, že je to v důsledku útoku na irácké milice napojené na Írán.

Výbuchy byly slyšet v noci z neděle na pondělí poblíž syrského města Al Bukamal, které se nachází u hranic s Irákem, informovaly Al Arabiya.

Podle zprávy se jedná o oblast, v níž se nacházejí írácké milice napojené na Írán, a výbuchy mohly být cíleny na ně. Bylo také hlášeno, že bylo zabito několik vojáků.

Tyto exploze přichází několik dní poté, co médii proběhly zprávy, že zde v Sýrii staví Írán velkou vojenskou základnu, kde by měly být ubytovány tisíce vojáků.

Základnu nazvanou po Imámu Alim, budují íránské jednotky Quds, uvedly Fox News s odkazem na zdroje tajných služeb.

Satelitní snímky webu získané společností Fox News ukazují pět budov, které mohly být využity ke skladování přesně naváděných raket. Očekává se, že výstavba nové základny bude dokončena během následujících měsíců.

V posledních týdnech došlo k několika útokům na irácké milice, které byly připsány Izraeli.

Koncem srpna dva vysocí američtí představitelé pro New York Times uvedli, že Izrael v posledních dnech provedl několik leteckých útoků na sklady munic íránských skupin v Iráku.

Představitel zpravodajské služby pro Blízký východ pro média uvedl, že Izrael 19. července bombardoval základnu severně od Bagdádu.

Útok z 19. července zasáhl základnu, která byla, podle informací zpravodajských služeb, využívaná Íránskými revolučními gardami k převozu zbraní do Sýrie.

09.09.2019 06:19 Daniel Žingor184Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova