Praha Jeruzalém

V nedávné době narazil Středoevropský mediální výzkumný institut (MEMRI) v egyptském tisku na velmi neobvyklý komentář.

Autor: David Parsons, viceprezident a hlavní mluvčí ICEJ, 9. srpna 2019

Koncem července MEMRI uvedl, že novinář Sayyed Tawakkul, který je spojen s hnutím Muslimského bratrstva, označil prezidenta Abda Al-Fattaha Al-Sisi za „generála Izraele“ a obvinil ho ze snahy zničit Egypt v souladu s vizí hebrejského proroka popsanou v Izaiáši 19. Prezident al-Sisi je velitel egyptské armády, který převzal moc v roce 2014, kdy se národ zvedl a po pouhém jednom roce v úřadu si vyžádal odvolání vůdce radikálního muslimského bratrstva Mohameda Mursiho.

Nyní tato extremistická islamistická skupina velmi hlasitě vyjadřuje svou opozici vůči současnému egyptskému prezidentovi, nicméně je docela zvláštní, že ve svých argumentech cituje proroctví z knihy Izaiáše. 19. kapitola Izaiáše mluví o tom, že Bůh přivede na Egypt své soudy, ale ten bude nakonec jako národ sloužit Jemu a stane se, spolu s Izraelem a Asýrií, požehnáním uprostřed země. Mnoho evangelikálních křesťanů dnes toto proroctví zachytilo a věří, že brzy dojde k jeho konečnému naplnění.

Zdá se tedy, že si muslimské bratrstvo také uvědomilo tuto rostoucí prorockou naději na smíření v celém regionu a velmi je to rozrušilo.

15.08.2019 06:36 Daniel Žingor409Zdroj: ICEJ Jeruzalém

Klíčová slova