Praha Jeruzalém

Evangelikální církev v Miami zrušila slíbenou pro-izraelskou akci poté, co se izraelští diplomaté účastnili místní ‚LGBT pride‘ parade.

Od: Marcy Oster/JTA, 22.5.2019 20:41

Evangelikální církev v Miami zrušila svou proizraelskou akci poté, co se místní izraelský generální konzul zúčastnil přehlídky na podporu „LGBT komunity.“

Izraelský generální konzul Lior Hayat a další s diplomatického sboru nesli izraelské vlajky spolu s duhovými vlajkami a Davidova hvězda vlála na Pride parade, informovaly na začátku dubna Haaretz. Twitter diplomatické mise potom zaplnili fotkami z této akce.

Následně pastor Alberto Delgado církve Alpha a Omega v Miami zrušil proizraelskou květnovou akci, potvrdilo izraelské Ministerstvo zahraničí Haaretz.

Pastor „se obával, že izraelská účast na Pride parade může poškodit podporu Izraele v jeho komunitě (zejména s ohledem na to, jak blízko po sobě tyto události následovaly) a proto se rozhodl uspořádat svou akci později“, uvedlo, podle Haaretz, Ministerstvo zahraničí ve svém prohlášení.

„Generální konzul se s pastorem setkali a generální konzul objasnil, že jeho konzulát zastupuje všechny izraelské občany a pracuje pro různé volební obvody. Pastor se rozhodl pořádat akci na konci roku 2019, tedy v době, kdy bude jeho komunita zpátky z plánované návštěvy Izraele.“

Od doby, kdy pastor zrušil svou akci, ještě navštívil oslavu Dne nezávislosti pořádanou izraelským konzulátem, říká tato zpráva.

23.05.2019 06:21 Daniel Žingor167Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova