Praha Jeruzalém

Američtí evangelikálové se staví proti Trumpovu plánu stažení ze Sýrie.

Od: NPR, 17.1.2019 23:40

Američtí evangelikálové, kteří obecně prezidenta Donalda Trumpa podporují, s ním prudce narazili při jeho plánovaném stažení ze Sýrie. Říkají, že tento krok zanechá syrské křesťany bezbranné před napadením.

Mezi skupinami, které kritizují Trumpovy plány v Sýrii, je Rada pro výzkum rodiny, což je konzervativní evangelická organizace s posláním přenášet „z křesťanského úhlu pohledu“ hodnoty „víry, rodiny a svobody do veřejné politiky a kultury“. V minulosti skupina aktivně podporovala pronásledované křesťany v zámoří.

V prohlášeních na svých internetových stránkách dva vedoucí představitelé organizace napsali, že stažení amerických vojáků ze severní Sýrie by mohlo zanechat syrské křesťany ve „smrtelném nebezpečí“ a způsobit „naší pověsti celosvětového ochránce náboženských svobod nepředvidatelné škody.“

Jeden z autorů, generálporučík v záloze William G. Boykin, loni řekl, že v prezidentských volbách D. Trumpa byl zřetelný „Boží otisk“. Ale v rozhovoru pro Fox News minulý měsíc Boykin varoval, že se Trump se svými plány v Sýrii nachází „na nebezpečném místě“.

18.01.2019 05:53 Daniel Žingor168Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News