Praha Jeruzalém

IDF stále pokračuje v boji proti terorismu – přes noc na neděli probíhaly operace po celém Judsku a Samaří.

Od: World Israel News

Izraelské bezpečnostní síly v sobotu v noci zajaly 19-ti člennou palestinskou teroristickou skupinu působící v oblasti Ramallahu, informovala IDF.

Členové skupiny, z nichž je 15 zároveň i členy teroristické organizace Hamas, byli zadrženi poté, kdy kontaktovali Cháledema al-Dinem Hamedema, teroristického operativce z pásma Gazy, který je pověřil, aby vykonávali různé mise jménem Hamasu.

Členové skupiny byli Hamasem vybaveni pro svou činnost. Auto, které bylo těmto agentům Hamasem dodáno, bylo během zatčení zabaveno.

V rámci operace byla IDF v sobotu v noci také uzavřena tisková kancelář, která distribuovala náborové materiály pro tuto teroristickou organizaci.

„(Bezpečnostní síly) budou i nadále rozhodně působit proti terorismu v Jeruzalémě a jeho okolí, včetně akcí vůči těm teroristům, kteří spolupracují s Hamasem v pásmu Gazy,“ uvedla IDF.

IDF rovněž zdůraznila neúnavné pokusy Hamasu o mobilizaci terorismu v Judei a Samaří z pásma Gazy „, aniž by se ohlížela na životy palestinských obyvatel v těchto oblastech“.

22.04.2018 08:09 Daniel Žingor99Zdroj: World Israel News

Klíčová slova