Praha Jeruzalém

Izraelská vláda zveřejnila palestinskou cenovou příručku pro platby teroristům, když předtím odhalila systém odškodnění, který se zvyšuje na základě ohavnosti zločinu.

Od: World Israel News

Jen v roce 2017, podle úterní zprávy Jerusalem Post, palestinská samospráva (PA) kompenzovala teroristy a jejich blízké v rozmezí více než 347 milionů dolarů, informovalo izraelské ministerstvo obrany Výbor pro zahraniční věci a obranu.

Čísla pocházejí z vlastních záznamů PA, které také odhalily plán plateb, které se významně zvyšují v poměru k spáchanému zločinu. Konkrétně teroristé odsouzení na tři až pět let ve vězení obdrží od palestinské vlády 580 dolarů za měsíc, což se rovná průměrnému příjmu Palestinců. PA vyplácí teroristům odsouzeným na 20 let nebo více vězení více než 2 800 dolarů za měsíc.

PA doplňuje tyto základní platy s odměnami za bonusy pro teroristy, kteří mají izraelské státní občanství a osoby s dětmi, či manžele. Za tyto položky, může terorista, získat dalších 15 až 120 dolarů za měsíc.

Zatímco Palestinci, kteří spáchají nejzávažnější zločiny, jako je vražda, mohou získat, prostřednictvím svého teroristického platu, čistého zhruba 2 900 dolarů za měsíc, plat průměrného pracujícího Izraelce činí ve stejném časovém období pouze 2.700 dolarů.

V reakci na tuto probíhající palestinskou politiku představil člen Knessetu Avigdor Liberman návrh zákona, kterým se odečtou součty platů terorismu z prostředků, které Izrael vybírá prostřednictvím různých daní a sazeb a vydává jako pomoc pro PA.

Tento zákon je obdobou zákona USA nazvaného Zákon o Taylor Force, který stanoví podmínky pro budoucí americkou pomoc Palestincům za předpokladu zastavení systému terorismu. Návrh zákona nyní podstupuje cestu v zákonodárném sboru a čeká v Senátu.

Izraelská verze zákona definuje „teroristu“ jako každého jednotlivce, který se dopustil bezpečnostního přestupku, bez ohledu na to, zda proviněný zadržen soudem, nebo zda je terorista stále naživu.

09.01.2018 11:34 Daniel Žingor877Zdroj: World Israel News

Klíčová slova