Praha Jeruzalém

Od svého zvolení flirtují Tlaibová s Omarovou s nejhoršími antisemitskými skupinami. Ale to se mezi lidmi, ke kterým by se rády připodobnily, nepovažuje za skandál.

Autor: Giulio Meotti, 25.8.2019 11:33

Dvě americké kongresmanky, Rashida Tlaibová a Ilhan Omarová, chtěly odjet do „Palestiny“, což je název, pod kterým označují celý Izrael, a to před i po roce 1967. Nepožádaly o setkání s jediným izraelským představitelem. Neváhaly by této cesty využít k propagaci islamistické a pro-palestinské agendy. Byly podporovány ohavnými antisemitskými organizacemi.

Židovský stát i židovský lid urážely ještě předtím, než sedly do letadla – tím, že popíraly jejich samotnou existenci. Proč by jim měl Izrael povolit vstup? Aby potěšil západní progresivistické pokrytce? Tím, že jim Izrael zakázal vstup, udělal správnou věc.

Tyto dvě americké političky, Tlaibová s Omarovou, od svého zvolení flirtují s nejhoršími antisemitskými skupinami. Neprojde týden, aby nevyvolaly „incident“ směrem k židovské otázce. To se ale mezi lidmi, ke kterým by se rády připodobnily, nepovažuje za skandál. Poté, co se Izrael legitimně rozhodl tyto dvě demokratky bojkotovat tím, že jim neudělil vstupní vízum, začali lidé, kteří by si rádi přihřáli vlastní polívčičku, vykřikovat, že je to skandál, a že Izrael není žádná demokracie, ale systém plný fašismu, rasismu a apartheidu.

Jací pokrytci.

Během stejných 24 hodin, kdy se problém s Omarovou/Tlaibovou rozlouskl, byl v Jeruzalémě pobodán izraelský policista, v Gush Etzionu byli napadeni a těžce poraněni izraelští mladíci a následně se izraelské domovy znovu dostaly pod palbu z Gazy. To vše během 24 hodin.

Jaké novinové titulky však z toho plynou pro ty, kdo rozhodují o tom, co bude ve zprávách a pro ty, kdo nám říkají, že máme být pobouřeni? Že tu opět máme dvě antisemitské americké političky, kterým Izrael právem zakázal vstup do země? Co jsme četli? „Je izraelská demokracie v ohrožení“?

Našli si evropští pobouření, nad izraelským zákazem vstupu, alespoň nějaký čas na zveřejnění něčeho o třech teroristických útocích během 24 hodin? Vůbec žádný.

29.08.2019 05:26 Daniel Žingor238Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova