Praha Jeruzalém

Obrazně řečeno, Evropa začíná hořet. Nikdo na západě není natolik střízlivý, aby si uvědomil, že oheň je už mimo kontrolu.

Autor: Giulio Meotti

Křesťanství upadá, islám je na vzestupu a přeměna kostelů na mešity v Evropě pokračuje.

V tomto týdnu mě zaujaly tři články.

Místní anglické noviny píší o kostelu v Colne, Lancashire. Tam se z kostela svatého Bartoloměje stane mešita Madina.

Dále zpráva z francouzského měsíčníku Causeur. „Ve městě Swansea ve Walesu byl kostel svatého Ondřeje, který je vlastněn reformovanou církví, přeměněn na mešitu. Ve stejné ulici obývá islámské centrum také bývalý kostel. V Edinburgu, ve Skotsku, se starý presbyteriánský kostel postavený v roce 1859 na náměstí Lauriston stal mešitou Dar al-Arqam. Na Hebridech loni mešita nahradila starý kostel ve Stornoway.“

A ještě jeden článek se objevil v blízkovýchodních novinách Arab Weekly, který přináší zprávu o deseti kostelech, které byly přeměněny na mešity v loňském roce pouze v Německu. „Křesťanská asociace s názvem Přátelé protestantské církve v Berlíně vydala zprávu o přeměně deseti kostelů na mešity v tomto roce v Německu. Říká, že tento fenomén není nový, ale je opakovaný a úmyslný. Militantní islamistické skupiny hledají po celé Evropě desítky kostelů na prodej a povzbuzují muslimské obchodníky, aby je koupili, aby mohly být přeměněny na mešity.“

V Evropě, kde byl kulturní a náboženský základ západní identity otřesen a oslaben, se všechno rozpadá a tyto nadpisy o kostelích přeměněných na mešity už dávno nevyvolávají žádný údiv.

Na západě znovu prožíváme příběh o klaunovi, vyprávěný dánským filozofem Sorenem Kierkegaardem. Jednoho dne, napsal, byl pojízdný cirkus zasažen ohněm. Klaun byl poslán, aby vyhledal pomoc v sousední vesnici. Naléhavě prosil obyvatele o pomoc. Ale lidé tleskali a smíchy plakali. Klaun sám začal také plakat, ale čím více plakal, tím více lidé tleskali a smáli se. Cirkus i vesnice shořely.


Článek z 20.10.2012

Odhalení: Evropa dělá z kostelů mešity

Autor: Giulio Meotti

Bouchra Ismaili, radní v Rotterdamu: „Poslouchejte, blázni, my tady zůstaneme. Vy jste zde cizinci, s Alláhem na mé straně se ničeho nebojím. Poslechněte mou radu: konvertujte k islámu a najdete mír.“

Blízký východ je plný kostelů přeměněných na islámské památky, jako například Umayyad v Damašku, Ibn Tulun v Káhiře nebo katedrála svaté Sofie v Istanbulu.

V Hebronu a na jeruzalémské Chrámové hoře si muslimové postavili své památky přímo na těch židovských.

Smutné proroctví spisovatele Emila Ciorana jednou ukázalo hrozivou budoucnost Evropy: „Francouzi se neprobudí, dokud se z Notre Dame nestane mešita.“

To je nyní realita. Ale na rozdíl od Blízkého východu, kde byly nemuslimské památky zcela zničeny nebo násilně přeměněny na islámské, je v Evropě tento proces dobrovolný.

Kostel Saint-Eloi ve francouzském regionu Vierzon se brzy stane mešitou. Diecéze Bourges dala kostel na prodej a muslimská organizace l’Association des Marocains udělala velkorysou nabídku, aby kostel koupila.

Kostel Saint-Eloi se nachází na území obydleném Turky a Maročany. Jde o „odkřesťanštění“ Evropy, které je přirozeně následováno postupnou islamizací a narůstajícím antisemitismem. Z 27 000 obyvatel městečka Vierzon chodí pouze 300 pravidelně do kostela.

V minulém desetiletí francouzští katoličtí biskupové formálně uzavřeli více než 60 kostelů, mnoho z nichž bude přeměněno na mešitu, podle průzkumu provedeného novinami La Croix.

Podle nedávné zprávy amerického Pew Center je islám už „nejrychleji rostoucím náboženstvím v Evropě“, kde se počet muslimů v posledních 30 letech ztrojnásobil. V roce 2025 bude jedna třetina všech evropských dětí narozena do muslimských rodin.

Demografie je nejdůležitějším příznakem vyčerpání: bez kolébky nemůžete udržet civilizaci.

Abychom pochopili tento historický proces, musíme se podívat na počet kostelů, které byly přeměněny v mešity. V Holandsku, více než 250 budov, kde se katolíci, luteráni a kalvinisti modlili po staletí, změnilo majitele. Jako třeba mešita Fatih Camii v Amsterdamu, která byla dříve katolickým kostelem svatého Ignáce. Nebo kostel svatého Vincenta, který byl prodán i s lavicemi, krucifixy a lustry. Dnes je více než polovina holandské populace „buitenkerkelijk“, to znamená svobodná od jakéhokoliv napojení na náboženství. Počet katolíků rovněž klesl o 70 procent.

Islám je nyní považován za „nejvíce praktikované náboženství“ v Holandsku. Oude Kerk, nejstarší kostel v Amsterdamu, postavený v roce 1309, stojí opuštěně v samém centru města. Okolo něj je čtvrť červených světel s prostitutkami z jižní Ameriky a východní Evropy, které klepou na sklo, aby přilákaly pozornost kolemjdoucích. Neuwe Kerk, kostel, kde byli korunováni holandští králové, je nyní muzeem. Jediný „kostel“ ve městě, který je plný lidí, je ten patřící scientologům, který nabízí stresové testy zdarma.

V Holandsku zbývá 4 400 církevních budov. Každý týden zavřou dvě z nich své dveře navždy. Synagoga v Haagu byla přeměněna na mešitu al Aqsa.

V Duisburgu v Německu katolická církev zavřela šest kostelů. V Marxlohu, jediný kostel, který přežívá, kostel svatého Petra a Pavla, bude zavřen na konci roku 2012. V Německu bylo zavřeno 400 kostelů.

Městský úřad v Antverpách v Belgii navrhl, aby byly prázdné kostely přeměněny na mešity. Ve Skandinávii probíhá stejný fenomén. Abychom zmínili jeden případ, švédský kostel svatého Olfose je používán muslimy. Hlavní mešita v Dublinu je bývalý presbyteriánský kostel.

V Anglii bylo od roku 1960 zavřeno 10 000 kostelů. Do roku 2020 bude zavřeno dalších 4 000 kostelů, zatímco se předpokládá, že se objeví 1 700 nových mešit, mnohé z nichž vzniknou na místech bývalých kostelů.

Abychom zmínili pouze některé kostely přeměněné na mešity, je zde například centrální mešita v Brentu, katedrála svatého Marka, která se nyní nazývá mešita New Peckam a bývalý Wesleyho metodistický kostel. Mešita v Disbury v Manchesteru byla metodistickým kostelem, a katolický kostel v Sydney, Nova Scotia, se také stane mešitou. V Clitheroe, Lancashire, dali radní povolení na přeměnu anglikánského kostela na mešitu.

Po Nietzscheho „Bůh je mrtev“ si Evropa přisvojí verš z Koránu „Není jiného Boha kromě Alláha“. A staré gregoriánské nápěvy budou nahrazeny muezínem.

Tragédie Evropy je ztělesněná sterilním blokem betonu a skla Evropské Unie v Bruselu. Symboly morální prázdnoty uvnitř. Mezitím prvních sedm chlapeckých jmen v Bruselu jsou Mohammed, Adam, Rayan, Ayoub, Mehdi, Amine a Hamza.

Před několika lety jsem navštívil Rotterdam, holandské industriální centrum. Všude jsou kavárny casbah, cestovní agentury nabízející lety do Rabatu a Casablancy, a plakáty vyjadřující solidaritu s Hamásem. Většina populace jsou imigranti a město má nejvyšší a nejimpozantnější mešitu v Evropě.

Co vás nejvíce praští do očí, když do města přijedete vlakem, jsou fascinující mešity orámované zelenou, bujnou, zalesněnou krajinou. Rotterdam má nejvyšší minarety v Evropě. Město bzučelo, když noviny zveřejnily dopis Bouchry Ismailiho, rotterdamského radního: „Poslouchejte, blázni, my tady zůstaneme. Vy jste tady cizinci, s Alláhem na mé straně se ničeho nebojím. Poslechněte mou radu: konvertujte k islámu a najdete mír.“

Francouzský přítel mi ukázal jedno z hlavních náměstí Rotterdamu, kde je mešita s arabským nápisem: „Toto býval kostel“.

Je islám osudem světově nejbohatších, nejuvolněnějších a nejpacifičtějších společností, které si zvolily sebezničení? A vyhlásí tento dekadentní, napůl islamizovaný Frankenstein s názvem „Evropa“ válku Izraeli?

21.06.2019 16:21 Lucie Krchňáková923Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova