Praha Jeruzalém

Islamisté otevřeně podněcují své komunity proti Francii, Izraeli a Židům. Dnes ve Francii probíhá „velký přerod“.

Autor: Giulio Meotti, 14.6.1919 12:34

Slavný francouzsko-židovský filozof Alain Finkielkraut se nyní bojí opustit svůj dům. Na nedávném shromáždění v Paříži se k tomuto židovskému intelektuálovi přiblížili někteří z protestantů a řvali na něj: „Zmr*e, ty špinavý zasran* sionisto“. Další Salafista potom: „Francie je naše! Hejtře! Ty rasisto! Zemřeš!“

„Byl jsem zvědavý, viděl jsem zástup a tak jsem vyšel ven,“ řekl Finkielkraut během nedávného rozhovoru před členy zastřešující skupiny francouzských Židů CRIF. „Byl jsem šokován, jak rychle zjistili, že jsem Žid.“

Nebylo to poprvé. V roce 2016 byl Finkielkraut násilně vyštván z veřejného shromáždění v Paříži. Na tomto shromáždění organizovaném Nuit Debout a White Nigh na něj demonstranti pokřikovali „fašisto“ a „rasisto“.

Když tento světově proslulý intelektuál a filosof Finkielkraut přednášel svou poslední lekci na prestižní Pařížské univerzitě Ecole Polytechnique, tak ho při jeho příchodu skupina studentů napadla a házela na něj dorty.

Loni v dubnu na univerzitě Sciences Po v Paříži pořádal Finkielkraut konferenci se silnou ochrankou za zády.

Na dalším videu natáčeli Finkielkrauta u Seiny a z druhé strany řeky na něj někdo řval „svi*ě“!

A samotní francouzští levicoví intelektuálové židovského filozofa obviňují. „Alain Finkielkraut šíří ve Francii nenávist – nenávist proti mladým lidem na předměstí, proti muslimům, proti vzdělávání národa,“ napsal Thomas Guénolé, politolog blízký levicovému vůdci Jean-Luc Mélenchonovi. Právník blízký bývalému prezidentovi Hollandovi Jean-Pierre Mignard řekl, že „je Finkielkraut advokátem konfliktu“.

Finkielkraut není první intelektuál, který se ve Francii bojí o svůj život. Poté, co se Robert Redeker v novinovém článku v Le Figaro zabýval otázkou islámského zastrašování, stal se duchem bez veřejné adresy a s policejní ochranou. Eric Zemmour, další židovský konzervativní intelektuál, je rovněž chráněn policií.

Odhaduje se, že mezi sedmi miliony muslimů ve Francii je 15 000 Salafistů. Jejich kazatelé volají po občanské válce. Islamisté mohou svobodně štvát své komunity proti Francii. Odsud dnes mizí mnoho věcí: tisíce Židů a všechny židovské symboly z mnoha měst a předměstí, předměty jako křížové výpravy a holocaust z vyučování veřejných škol, ženy z některých muslimských kaváren, po masakru v Charlie Hebdo také karikaturisté a nyní se tu Finkielkraut obává o svůj život.

V nedávné eseji Michel Gurfinkiel napsal „Je tu přechod Francie od civilizované země, nebo přinejmenším od západní židovsko-křesťanské země, o níž se dosud předpokládalo, že jí Francie je. Pokud jde o Francii roku 2019, již nelze popírat, že probíhá proces významné a nebezpečné transformace, „velký přerod“. Je to islamizace francouzské veřejné sféry.“

16.06.2019 09:02 Daniel Žingor486Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova