Praha Jeruzalém

Izraelská herečka Gal Gadot bude hrát Irenu Sandlerovou, která během holocaustu zachránila životy tisíců židovských dětí.

Autor: Nissan Tzur, 12.10.2019 19:44

Izraelská herečka Gal Gadot, která se proslavila svou rolí Wonder Woman, bude v novém filmu o životě ve varšavském ghettu hrát jednu z nejslavnějších Spravedlivých mezi národy.

Gadot oznámila, že ona a její manžel, Yaron Versano, který nedávno založil Pilot Wave Productions, produkují nový film o životě Ireny Sandlerové, Polky, která během holocaustu zachránila životy tisíců židovských dětí.

Sandlerová byla polská katolická zdravotní sestra, která využila svého postavení, aby vstoupila do varšavského ghetta a pod falešnými doklady z něj propašovala tisíce židovských dětí. To nakonec zachránilo životy 2 500 židovských dětí. Gestapo ji zatklo a mučilo, ale ona jim odmítla vyzradit jejich jména.

Sandlerová za své činy získala titul „Spravedlivá mezi národy“, který uděluje stát Izrael. Zemřela v Polsku v roce 2008 ve věku 98 let.

Gadot a její manžel nyní pracují s Warner Bros na natáčení filmu. Ten vypráví příběh Sandlerové a života ve varšavském ghettu za nacistické okupace.

Gadot na Twitteru napsala: „Pilot Wave se už rozbíhá! Jsem tak nadšená, že je to konečně venku. Yaron Varsano a já na tom pracujeme už nějakou dobu a nemůžu se dočkat, až oživím všechny ty úžasné příběhy, na kterých pracujeme se všemi našimi úžasnými a talentovanými partnery.“

13.10.2019 06:31 Daniel Žingor368Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova