Praha Jeruzalém

Technologicky zaměřené firmy nepřestávají investovat do vzrůstajícího průmyslu v Izraeli. Zaměstnanci v tomto sektoru jsou velmi důležití pro ekonomiku, inovace a vývoz země.

“V globální ekonomice, která je charakteristicky velmi inovativní, je Izrael mezi špičkou,” řekl ministr ekonomiky Eli Cohen.”Navýšení počtů zaměstnanců na hi-tech trhu je velmi důležitým úspěchem, vzhledem k tomu, jak tento průmysl přispívá k izraelské ekonomice a vývozu. Nárůst oproti minulému roku, kdy velmi stagnoval, lze velice dobře vidět,” dodal.

Softwarový sektor má největší podíl na růstu – přibližně 14 000 zaměstnanců se připojilo k této oblasti. Zaměstnanci v hi-tech jsou charakterizováni vysokou produktivitou a velkými mzdami, což činí pro Izrael důležitou oblast. Rozšiřovat tento sektor prací oproti ostatním by mělo být pro izraelskou ekonomiku kritickým zaměřením. Růst odráží poptávku, kterou pomohla vytvořit vládní iniciativa ke zvýšení počtu vysoce kvalifikovaných pracovníků v této oblasti.

Kromě samotného růstu se IIA (Izraelský inovační úřad) snaží propagovat “holistické” společnosti – společnosti, jejichž hlavní obchodní činnost je založena v Izraeli a které zaměstnávají různorodou škálu zaměstnanců.

Generální ředitel IIA Aharon Aharon uvedl: “Míra pracovníků zaměstaných v odvětví špičkových technologií činila zhruba deset let 8% a poprvé jsme v tomto čísle viděli skutečný pozitivní trend. Chceme výrazně zvýšit míru zaměstnanosti v oblasti špičkových technologií a v inovativních společnostech. Poté si bude moct dovolit vyšší procento vysoce placených a vysoce kvalitních pracovních míst.”

 

“Byl to ambiciózní a náročný úkol a tento pozitivní trend je výsledkem úspěšného partnerství mezi několika ministerstvy. Vítáme tuto spolupráci,” řekl Aharon Aharon.

18.09.2019 19:31 Šimon Malíček77Zdroj: World Israel News

Klíčová slova