Praha Jeruzalém

Předsedkyně Yaminy Ayelet Shakedová promluvila v noci před volbami na zvláštním briefingu pro Arutz Ševu.

Od: Arutz Sheva, 17.9.2019 2:44

Předsedkyně Yaminy Ayelet Shakedová vystoupila v pondělí na zvláštním setkání v předvečer voleb, které uspořádala Arutz Sheva s Dr. Joe Fragerem a Chovevei Zionem a s Pete Hegseth z Fox News.

„Předseda vlády chce jako první krok ustavit pravicovou vládu, ale předpokládám, že bude chtít do své vlády přidat taky (Bennyho) Gantze a Amira Peretze, pokud získá 61 křesel. Pokud ne, nikdo neví, co se stane. V žádném případě nepůjdeme do voleb potřetí,“ řekla.

V mírovém plánu amerického prezidenta Donalda Trumpa Shakedová uvedla, že Netanjahu „řekl pouze části, které jsou dobré pro Izrael, skutečnost, že uplatníme svrchovanost nad údolím Jordánu a na většinou židovských osad … ale tou špatnou částí pro nás je, že ve skutečnosti plán mluví o palestinském státě ve všech ostatních oblastech. Osady tvoří jen asi 3-4% Oblasti C. Podle toho, co víme, Trumpovy plány mluví o palestinském státě v Oblasti C a židovských osadách, které budou jako balóny v palestinské oblasti.“

„Samozřejmě jsme proti tomu. Uvidíme, jak skončí volby. Pokud vím, prezident (USA) řekl, že ten plán zveřejní ihned po volbách. Předpokládám, že ho představí dříve, než Netanjahu sestaví vládu, a plán bude fungovat jako pozvánka levici, aby vstoupila do jeho vlády,“ dodala.

Na otázku, co ji vede k tomu, aby šla znovu do zápasu o Knesset, Shakedová odpověděla: „Před posledními volbami, kdy jsme nepřekročili volební práh, jsme v soukromém sektoru našli velmi dobrou spolupráci, spoustu peněz a pohodlnější život, ale nebylo to snadné rozhodnutí a moje touha není vydělat peníze, ale učinit Izrael lepším místem pro život a bojovat za hodnoty, ve které věřím.“

Zdůraznila, že je důležité hovořit o izraelské suverenitě nad Judeou a Samařím také ve Spojených státech.

„Ve Spojených státech o tom mluvím už sedm let a je velmi důležité o tom ve Spojených státech nahlas mluvit.“

17.09.2019 05:32 Daniel Žingor282Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News