Praha Jeruzalém

V posledních dnech bylo to nejcennější ze zařízení na výrobu přesných raket, kvůli strachu z izraelského útoku, odvezeno; Írán dozoruje práce na místě.

Autor: Mordechai Sones, 3.9.2019 19:18

IDF odhalila zařízení patřící k Hizballáhu, ležící poblíž Nabi Chit v údolí Bekaa v Libanonu, určené k výrobě a přeměně přesně řízených střel.

Továrna na výrobu zbraní byla před několika lety vystavěna Íránem a Hizballáhem.

V poslední době byly identifikovány různé činnosti pro usnadnění výroby a přeměny neřízených na přesně naváděné rakety. Mimo jiné šlo o zřízení vyhrazené montážní linky na přestavbu těchto přesně řízených střel.

Zařízení má několik strojů určených k výrobě motorů a hlavic raket s přesností zásahu do 10 metrů. Za účelem výroby těchto raket dodává Írán metodické pokyny, speciální stroje a instruuje obsluhu výroby.

Toto zařízení má mimořádný význam pro celý projekt výroby přesných raket, proto Hizballáh, v obavách z izraelských úderů, evakuoval vzácné a jedinečné vybavení z areálu do civilních lokalit v Bejrútu.

Továrna je rozdělena do různých sekcí:

• výroba motorů

• kontrola kvality

• výroba výbušnin pro hlavice

• Logistika

Níže je letecká fotografie místa určeného k výrobě a přeměně přesných střel v libanonském údolí Bekaa nedaleko města Nabi Chit:

04.09.2019 06:04 Daniel Žingor187Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News