Praha Jeruzalém

Byla podána obžaloba proti mladému muslimskému Arabovi, který v Jeruzalémě napadl Žida.

Od: Arutz Sheva, 20.8.2019 12:51

Státní zastupitelství v Jeruzalémě v úterý podalo obvinění proti mladému muslimskému Arabovi z jedné z arabských čtvrtí Jeruzaléma a obvinilo ho z útoku na Žida, který v noci Tisha B’av cestoval ve svém voze.

Podle obžaloby, která byla podána u okresního soudu v Jeruzalémě, oběť cestovala po Jeruzalémské ulici Salah ad Din Street, když si mladík spolu s dalšími všiml Žida s kipou na hlavě.

V ten okamžik začal arabský mladík spolu s dalšímí kolem kopat do židovského auta, házet na něj kameny a jiné předměty a zasáhl ho, ze vzdálenosti několika centimetrů na něj nastříkal pepřový sprej a kopal ho. Jeden z jeho kompliců se pokusil oběť vytáhnout z vozidla.

Projíždějící policista si toho všiml a vypálil tři výstřely do vzduchu. Podle obžaloby v důsledku jednání podezřelého utrpěl poškozený hematomy na hlavě a krvavé škrábance na krku. Krom toho byla na jeho autě rozbita okna a to bylo celé potlučené.

Obžaloba požádala státní zastupitelství, aby podezřelý až do ukončení řízení proti němu zůstal ve vazbě.

Izraelská policie dodala, že v souvislosti s útokem byli zatčeni také další čtyři arabští mladíci.

Video zveřejněné policií ukazuje mladé muslimské Araby útočící na auto oběti a dále policistu vystupujícího z vozidla poblíž a střílejícího do vzduchu, což mladíky vedlo k úniku ze scény.

21.08.2019 06:07 Daniel Žingor212Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News