Praha Jeruzalém

Oficiální představitel PA tvrdí, že izraelská aktivita kolem mešity Al-Aqsa je součástí plánu na „obnovu chrámu“.

Autor: Dalit Halevi, 8. 8. 2019 5:40

Najah Bakhirat, prezident Akademie nadace a dědictví Al-Aqsa, prohlásil, že „existuje izraelský plán s americkou podporou na vyprázdnění města Jeruzalém a mešity Al-Aqsa od palestinských obyvatel a jeho proměny ve svaté židovské místo.“

V rozhovoru pro palestinskou arabskou tiskovou agenturu Safa Bakhirat řekl, že „při opakovaných útocích proti Al-Quds a mešitě Al-Aqsa překročil Izrael všechny červené linie“ a prohlásil, že dokonce slyšel volání „extremistických Židů po proniknutí během Eid al-Adha (muslimský Svátek zasvěcení) do Al-Aqsy.“

Varoval, že „v rámci přípravy na obnovu jejich chrámu chce Izrael judaizovat Jeruzalém a odstranit jeho Araby.“

Bakhirat tvrdil, že tento plán souvisí s nadcházejícími volbami do Knessetu 17. září a má v úmyslu uvalit celý region pod židovskou svrchovanost.

Palestinští Arabové neustále nepravdivě prohlašují, že Izrael „judaizuje“ Jeruzalém, o kterém (Židi), ve snaze vymazat muslimské spojení s městem, tvrdí, že je jejich hlavním městem.

Mezi palestinskými arabskými představiteli je běžné tvrdit, že Izrael plánuje zničit mešitu Al-Aqsa a nahradit ji Svatým chrámem. Izrael byl také obviněn z používání chemikálií k erozi základů mešity, aby tak vyvolal její zřícení.

08.08.2019 05:26 Daniel Žingor271Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova