Praha Jeruzalém

15 studentů z ješivy v Tel Avivu oslovilo Židy dříve, než nastoupili na cestu do Kinneretu. Slavnostní křest byl zrušen.

Autor: Ben Shaul, 4. 8. 2019, 15:00

Tuto sobotu zabránili aktivisté patřící do anti-asimilační skupiny Yad L’Achim křesťanskému křtu v Kinneretu.

Tel Avivští misionáři, pracující především s rusky mluvící veřejností, předpokládali, že organizace nebude schopna zastavit křest v sobotu, protože kvůli zákazu cestování o šabatu nebudou moci sledovat konvoj a varovat jeho účastníky.

Avšak 15 studentů z ješivy Ma’ale Eliyahu v Tel Avivu dokázalo s Židy promluvit ještě předtím, než nastoupili do autobusu do Tiberias. Na sobě měli košile s nápisy v hebrejštině a ruštině: „Židi, zastavte! Toto křesťanství není pro nás!“

Někteří ze shromážděných Židů pochopili závažnost situace a veřejně vyjádřili nesouhlas s tím, co viděli. To potom způsobilo, že misionáři na aktivisty křičeli a došlo k rozruchu.

Nakonec někteří z účastníků svými automobily odjeli, ale o hodinu později, když misionářům volali z křestního místa v Kinneretu s tím, že tam také čekají místní aktivisté Yad L’Achim, se účastníci obrátili a rozjeli se do svých domovů.

05.08.2019 05:45 Daniel Žingor766Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News