Praha Jeruzalém

IDF odhaluje, jak se její síly připravují na možnou válku s Gazou.

Od: Arutz Sheva, 31.7.2019 19:12

IDF se připravuje na možnost vojenské eskalace na jihu. Náčelník generálního štábu generálmajor Aviv Kochavi vydal při svém nástupu do funkce rozkazy, ať IDF zvýší svou připravenost na vojenskou kampaň v pásmu Gazy.

Proces připravenosti zahrnuje partnerství všech orgánů generálního štábu v čele s jižním velením. Proces se zaměřuje na zvýšení rozsahu cílů generálního štábu, posílení zpravodajských služeb, propojení terénních jednotek se zpravodajstvím v reálném čase, organizace regionu, školení a rozsáhlé logistické úsilí.

Proces zvyšování připravenosti byl prováděn na několika úrovních. První z nich je počínání na bojišti. V první polovině roku 2019 jižní velení a generální štáb prošli se všemi polními jednotkami pro boj v pásmu Gazy komplexní postup počínání na bojišti.

Kromě toho, v rámci připravenosti kampaně, zpravodajská divize ve spolupráci s jižním velením zvýšila rozsah cílů, které by válka zasáhla a připravila palebné plány.

Další část přípravy byla realizována během posledních šesti měsíců, kdy jižní velitelství vyvinulo specializovaný výcvikový program zaměřený na bojový scénář na jihu. Program zahrnoval cvičení s názvem „Southern Command Test“ na základě kritérií specifických pro boj v pásmu Gazy.

V průběhu první poloviny roku 2019 bylo provedeno 30 takovýchto cvičení. Kromě toho se konal kurz „Coiled Spring“, který školil velitele pomocí simulace virtuální reality, simulováním očekávaných bojových podmínek v pásmu Gazy a důrazem na připravenost nepřátel.

Asi před dvěma týdny bylo provedeno rozsáhlé cvičení, které prověřovalo fungování velitelů v boji. Cvičení se zúčastnilo osm velitelů divizí, stovky rezervního personálu, letectva a námořních sil z oblasti Ašdodu.

V posledních měsících bylo vynaloženo soustředěné úsilí na uspořádání civilního a vojenského prostoru na hranici pásma Gazy pod vedením technických sil divize Gazy. Toto úsilí bylo vynaloženo s vědomím, že k posunu od rutinního k nouzovému scénáři v regionu může dojít velmi rychle.

01.08.2019 05:58 Daniel Žingor157Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova