Praha Jeruzalém

Premiér Netanjahu reagoval na hrozby šéfa Hizballáhu, že je schopný zasáhnout celý Izrael. „Za pár dní jsme zničili tunely, které Hizballáh stavěl několik let.“

Od: Arutz Sheva, 14.7.2019 12:23

Na začátku pravidelného zasedání vlády reagoval premiér Benjamin Netanjahu na hrozby vůdce Hizballáhu Hassana Nasralláha.

„Přes víkend jsme slyšeli Nasralláhovy proklamace jeho útočných záměrů. Mělo by být jasné, že pokud by měl Hizballáh tu drzost a udělal takový nesmysl, jako je útok na Izrael, zasáhneme ho drtivým vojenským zásahem a Libanon s ním,“ řekl Netanjahu.

„Na rozdíl od Nasralláha nemám v úmyslu podrobně rozebírat naše plány. Stačí připomenout, že Nasralláh celá léta kopal teroristické tunely, které jsme my zničili během několika dnů.“

Vůdce Hizballáhu Hassan Nasralláh se v pátek chlubil tím, že je nyní v dosahu jeho raket celý Izrael.

Řekl to v rozhovoru pro televizi Al-Manar u příležitosti 13. výročí Druhé libanonské války.

„Máme větší počet raket a máme přesné rakety, které jsme v roce 2006 neměli. Máme také velkou a mocnou sílu UAV,“ prohlásil Nasrallah.

Během rozhovoru Nasralláh vytáhl mapu a vysvětlil dosah raket Hizballáhu.

„Jednou jsme řekli, že bychom mohli zasáhnout cíle jižně od Haify. Dnes můžeme říci, že pokud by Izrael měl i místa jižně od Eilatu, i ty bychom mohli zasáhnout. Celý Izrael je v dosahu našich raket,“ řekl.

„Navzdory sankcím je náš odpor silnější než kdy jindy, naše možnosti se za posledních 13 let výrazně zlepšily a Izraelci to potvrdili,“ pokračoval Nasrallah.

Odmítl možnost války s Izraelem v blízké budoucnosti kvůli tomu, co nazval svou „odstrašující silou“, a dále vyhrožoval, že: „Jakákoli budoucí válka bude pro Izrael větší než ta v roce 2006 a přivede ho na pokraj zániku.“

14.07.2019 17:46 Daniel Žingor225Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova