Praha Jeruzalém

46-ti letý Mahmoud Katusa použil jako místo ke znásilnění místní rodinný dům. Spolupachatelé pravděpodobně stále ještě pracují v haredim městě, kde ke znásilnění došlo.

Autor: David Rosenberg, 18.6.1989 8:48

Podezřelý násilník obžalovaný z únosu a znásilnění sedmi leté izraelské dívky v haredim městě použil místní rodinný dům, který opravoval k provedení sexuálního útoku.

V neděli byl 46 letý Mahmoud Nazmi Abed Alhamid Katusa na základě obvinění ze znásilnění převezen do vězení IDF Ofer mimo Jeruzalém.

Katusa je rezidentem města Deir Qaddis pod kontrolou Palestinské samosprávy, které se nachází vedle izraelského města Modiin Illit.

Katusa, který je podezřelý ze znásilnění sedmileté dívky poté, co ji unesl ze školy, byl zaměstnán na základní škole v haredim městě v oblasti Modi’in. Katusa ve škole pracoval jako údržbář.

Katusa byl zatčen po dlouhém policejním vyšetřování a na základě svědectví 7 leté školačky už 1. května.

Vyšetřovatelé říkají, že Katusa potkal dívku ve škole a spřátelil se s ní, mluvil s ní a dával jí bonbóny.

Jakmile si Katusa získal důvěru, požádal dívku, aby s ním opustila školu a šla do nedalekého domu. Když dívka odmítla, Katusa ji vzal a hodil ji na zem, aby ji spacifikoval.

Katusa vzal dívku do domu poblíž školy, kde bylo přítomno několik dalších arabských dělníků.

„Udělám pro tebe něco zábavného,“ řekl Katusa dívce.

Katusa s pomocí minimálně dvou dalších arabských dělníků, kteří byli v té době v domě, strhali z dívky oblečení a pak ji znásilnil. Ostatní arabští dělníci drželi dívčí paže a nohy a zakryli jí oči, zatímco plakala a žádala, aby ji pustili domů.

Haim Bleicher, advokát zastupující dívčí rodinu, později uvedl, že tito dva spolupachatelé dívku během znásilnění zesměšňovali a říkali jí, že si to „zaslouží“.

O dva dny později, když se dívka vrátila do školy, řekla svému učiteli, co se stalo, a identifikovala Katusu jako pachatele. „To je on,“ řekla svému učiteli.

1. května policie Katusu zatkla za znásilnění a vyšetřování incidentu nadále pokračovalo.

Zatímco vyšetřovatelé byli od oběti schopni získat důležité informace, nebyli schopni zjistit, kde ke znásilnění došlo.

Pár dní po Katusově zatčení se na místní policejní stanici objevil jeden z místních obyvatel a zajímal se, proč byl Katusa uvězněn.

Když se ho policejní důstojníci ptali, proč se zajímá o Katusovo zatčení, odpověděl jim, že Katusa renovoval jeho dům.

Později tedy policie zjistila, že opravovaný dům odpovídá popisu, který udávala oběť.

Zatímco je Katusa na základě obžaloby ve vazbě, jeho spolupachatelé zůstávají na svobodě a pravděpodobně stále pracují ve městě, kde ke znásilnění došlo, uvádí Kikar Hashabbat.

„Podle mého názoru jsou tito lidé (podezřelí spolupachatelé) tak či onak v kontaktu s obyvateli města. Proto je tak důležité, aby byli chyceni. “

Rodina se mezitím snaží své dceři pomoct, aby se traumatickým útokem vyrovnala, a zároveň se snaží zachovat její identitu v tajnosti.

Podle zdroje blízkého rodině, který se vyjádřil pro Yediot Ahronot, prožívali rodiče dívky „fyzické utrpení“.

„Pro ně je důležité, aby její incidentu nikdo neznal, nikdo s výjimkou soudu. Od té doby, co se incident dostal na veřejnost, jsou velmi znepokojeni. Silně je to zasáhlo. Konzultují to se svým rabínem a snaží se své dceři pomoct a rehabilitovat ji.“

„Rodiče jsou ve strašné situaci, s tímhle incidentem se opravdu nemohou vypořádat. Matka je na pokraji totálního zhroucení.“

19.06.2019 06:43 Daniel Žingor771Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova